Трагедія сталася в багатоповерхівці на вул. Кам’янецькій Хмельницького. 4-річний хлопчик загинув вранці 25 жовтня, його 9-річний брат помер у реанімації Хмельницької міської дитячої лікарні. Повідомляє Поділля News.

24 жовтня о 23-й годині вся сім’я відчула себе погано. Діти та дружина почали блювати, тому й запідозрили харчове отруєння або ротавірусну інфекцію.

Вночі чоловік Вадим Коваль придбав противоблювотний засіб в аптец, але ін’єкції препарату не полегшили стан, тому він викликав швидку.

Медики зробили ще два уколи тими ж ліками та залишивши дві ампули препарату на випадок погіршення стану.

“Коли швидка поїхала, почав блювати я. Проте о 6:30 змушений був вирушити на роботу. О 8:30 привіз дітям води. А вони, як і раніше, блювали. Після цього знову поїхав на роботу. Потім вчергове зателефонувала дружина і попросила знайти лікаря, який би зміг зробити крапельницю вдома. Відшукати такого не вдалося. Знайомі порадили придбати набір таблеток. Я у той момент був від дому далеко, тому попросив сусідку це зробити. Десь близько 10 години вона намагалася потрапити до нашої квартири, довго стукала. Нарешті дружина, ледь тримаючись на ногах, відкрила їй двері. У той момент старший Максим ще рухав очима. А молодший Даня вже був непритомний. Тоді дружина телефоном повідомила мені, що хлопчик не дихає. Я приїхав разом зі швидкою. Даня вже був синій, йому робили штучне дихання, але так і не відкачали. Після цього була поліція, газівники, все перекрили. Зразу забрали старшого та дружину у реанімації різних лікарень. У той же вечір дружині стало легше. Старший лежав у реанімації два дні. Сьогодні вночі сказали, що він теж помер”, – розповів Вадим Коваль.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Згодом з’ясувалося, що 24 жовтня мешканці другого поверху того ж під’їзду викликали аварійну через витік газу. Вадим Коваль говорить, що газівникине до кінця усунили поломку.

“Якийсь маленький отвір, невідомо звідки він там взявся. Аварійна заліпила ту дірку “пластиліном”. Сказали, що у понеділок все виправлять, заварять. У мене на момент трагедії все було вимкнене. Звідки цей чадний газ пішов, я не знаю. Ми дітей напередодні помили, і колонка відключилася, як завжди, автоматом. Ґніт, який би міг давати чадний газ, не горів. Колонка – нова, встановлена 2 роки тому”, – каже чоловік.

У ПАТ “Хмельницькгаз” говорять, що поки остаточних висновків про причину трагедії нема. Виклик до квартири у тому ж під’їзді 24 жовтня підтверджують та повідомляють, що ще два роки тому послуга з обслуговування газового обладнання була виведена з тарифу. А подальше укладання угоди з ліцензованими компаніями – сфера відповідальності власників житла або керуючої компанії (у даному випадку – УМК “Проскурівська”).

Представники “Хмельницькгазу” донесли цю інформацію до споживачів під час круглого столу влітку 2018 року.

“Раніше ми заходили у кожну квартиру, перевіряли. З нас ці функції зняли і все вивели на договірну основу. У тарифі є лише робота аварійної служби газу. Два роки тому у міській раді ми проводили круглий стіл та повідомили про це. Відповідальність за газове обладнання несуть власники або співвласники будинку. Керуючі компанії та ОСББ можуть укладати угоди з компаніями, які мають ліцензію на такі роботи, не обов’язково із “Хмельницькгаз”. А вентиляційні канали мала перевірити інша спеціалізована організація. Це стало ринковими послугами. Зв’язку між вентиляційними каналами квартир на третьому та другому поверхах нема. Тому не можна стверджувати: щось сталося через забиту вентиляцію. Від 16 вересня і до 24 жовтня викликів на аварійну газову службу з цього будинку не надходило”, – коментує прес-секретар ПАТ “Хмельницькгаз” Леся Андрейко.

Наразі у під’їзді будинку на вул. Кам’янецькій газ перекрили.

Два місяці тому, за словами Вадима Коваля, сусіди з четвертого поверху також отруїлися чадним газом. Там тоді постраждала однорічна дитина, але її вдалося врятувати.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ст. 115, ч. 2 (умисне вбивство двох або більше осіб).

Фахівці Головного управління Нацполіції в області залучені до дослідження вентиляційних й димових шахт будинку.

Також експерти мають дослідити колонку у квартирі, де сталася трагедія. Інших проваджень щодо випадків отруєння чадним газом у цьому будинку у поліції не відкривали.

Нагадаємо, що на Львівщині маленька принцеса проковтнула шматок дроту разом із тортом: дитину рятували 6 хірургів.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Чернівцях коронавірус обірвав життя молодої матусі, легені не витримали: "Годувала грудьми і лікувалася вдома"

Також портал Знай.uа писав, що українці масово купують отруєні гриби і не здогадуються, до смерті - крок: "Дуже небезпечний токсин"