В обласному центрі Хмельницької області нещодавно розгорівся скандал. Чиновники навидавали дозволів, і тепер незрозуміло, де можна проводити будівельні роботи, а де - не можна. Про це повідомляє портал podillyanews.com.

Так, найбільш спірною територією стало місцеве Хмельницьке старе польське кладовище. Незважаючи на всі протести і обурення людей, у вихідні місцеві жителі звернули увагу що на місці незаконного будівництва знову ведуться роботи: там фіксували появу техніки та робітників.

Польське кладовище, яке розташоване за адресою вул. Чехова, 28, є дуже давнім, і несе велику історичну цінність. Також, як розповів журналістам голова обласного центру спілки поляків Франц Міцинський, на цьому кладовищі поховано досить багато відомих видатних людей: за його словами там сплять вічним сном генерал російської армії, голова тодішнього Проскурова Микола Сікора, а також англійський лейтенант Віктор Лоуренс. "Це акт вандалізму, який не має меж!" - коментує Франц Міцинський.

У той же час замовник будівництва, настоятель храму Української православної церкви Протиєрей Іоан заявив у своєму коментарі, що у нього є всі необхідні документи для будівництва храму, які йому видали ще в далеких 2011-2012 роках. На всі закиди з приводу будівництва на кістках померлих священик відхрещується і каже, що не він вибирав землю, а всього лише використовує ту, яку йому дали. Як йому заявили на сесії міської ради, приводів для переживань у нього не повинно бути: земля належить міськраді.

Проте в 2016 році Хмельницький міська рада підтримала ініціативу активістів та мешканців вулиці Чехова про заборону будь-якого будівництва на території кладовища. Про це розповів директор департаменту архітектури, містобудування та земельних ресурсів Олександр Черниевич. Він також додав, що планується синициировать припинення акту постійного користування представників цієї конфесії і зупинити в законний спосіб незаконне будівництво.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Нагадаємо, на Тернопільщині ганок поліклініки встелили могильними плитами замість ступенів - небіжчики під ногами