Стало відомо про те, що на кладовищі в Хмельницькій області дослідили понад 600 могил.

Таким чином, повідомляється, що на місці старого кладовища, яке знаходиться на вулиці Камьянецкой, планують незабаром створити меморіальний парк. З самого початку літа тут почали досліджувати могили, вік яких досягає 60 років і більше.

Зараз, станом на 24 липня, було досліджено вже 650 поховань.

Історик і член спільноти археологів України Ярослав Михайловський говорить про те, що ось вже більше місяця він працює на кладовищі, і ще не був завершений навіть православний сектор. Після цього, вони перейдуть на католицькі. І найімовірніше, там буде кілька тисяч поховань.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Результати дослідження він записує у спеціальний зошит, і пізніше зробить топографічну карту, де яка розташована могила. А найскладніше в цьому процесі, як зізнався сам фахівець, - вгадати з погодою. Тому, працюють вони не поспішаючи, і планують це робити приблизно до кінця вересня.

Повалені пам'ятники, особливо ті, які впали написами вниз, по можливості, Ярослав Михайловський піднімає сам, щоб прочитати, хто саме був там похований. Інше позначає, щоб згодом зробити це разом з помічниками.

Ідея створити тут меморіальний комплекс виникла близько року тому. У майбутньому на території старого кладовища буде встановлено табличку з прізвищами всіх відомих особистостей, які були поховані тут до 1964 року.

Нагадаємо, що в Україні археологи натрапили на древню могилу з легендарними артефактами. Це виявилося місце поховання скіфів, які жили в 4 столітті до нашої ери.

Як повідомляв портал "Знай.иа", стародавній "місто драконів" з'явився з-під землі в Монголії.

Також, "Знай.иа" писав, що магічні статуетки перших людей знайшли в могилі віком 10 тисяч років.