В області спостерігачі ОПОРИ зафіксували білборди, які політичні сили та окремі політики розмістили з нагоди Дня Незалежності України. Політична реклама такого типу наявна, зокрема, в Хмельницькому, Старокостянтинові, Шепетівці та Кам’янці-Подільському, передає Depo.Хмельницький.

Зафіксували білборди таких політичних сил, як "Європейська Солідарність", "За майбутнє" та "Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина". В останньому випадку це привітання зі святом від депутатів Дмитра Палія та Віталія Худецького, які представляють партію ВО "Батьківщина" в Хмельницькій міській раді, а також хмельницького підприємця Олександра Кізляра, який балотувався до Хмельницької міської ради на місцевих виборах 2015 року.

Привітав хмельничан з Днем Незалежності й колишній депутат Хмельницької обласної ради від ВО "Свобода" Іван Гончар, який минулого року заявив про свій намір брати участь у виборах міського голови Хмельницького та достроково склав депутатські повноваження.

Політична зовнішня реклама "Європейської Солідарності" розміщена і в Старокостянтинові. Є також білборд з привітанням від депутата Хмельницької обласної ради, члена депутатської фракції Аграрної партії України Олександра Співака.

На Шепетівщині ОПОРА зафіксувала білборд з привітанням від партії "За конкретні справи".

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Кам’янчан зі святом привітав народний депутат України 8 скликання від виборчого округу №193 Володимир Мельниченко, а також депутат Кам’янець-Подільської міської ради Олександр Бабчинський.

"Відповідно до Календарного плану основних організаційних заходів з підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року виборчий процес офіційно стартує 5 вересня, однак вже сьогодні, з огляду на навалу політичної реклами на вулицях, в ЗМІ та соцмережах, ми можемо говорити про фальстарт виборчої кампанії. Поява на вулицях білбордів з привітаннями від партій та політичних лідерів – ще одне свідчення того, що неофіційні виборчі кампанії стартували. І хоча виборче законодавство політичні сили при цьому не порушують, така їхня діяльність суперечить принципу рівних можливостей", – зазначає координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА за виборами у Хмельницькій області Андрій Попик.

фото Depo.Хмельницький

фото Depo.Хмельницький

фото Depo.Хмельницький

фото Depo.Хмельницький

фото Depo.Хмельницький

фото Depo.Хмельницький

фото Depo.Хмельницький

Відповідно до ч.1 ст.52 Виборчого кодексу України передвиборна агітація розпочинається кандидатом, партією (організацією партії) наступного дня після дня прийняття виборчою комісією рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) і закінчується о 24 годині останньої п’ятниці перед днем голосування.Згідно зчастиною 1 статті 53 цього Кодексу кандидат, партія (організація партії) - суб’єкти виборчого процесу можуть на власний розсуд виготовляти матеріали передвиборної агітації за рахунок і в межах коштів свого виборчого фонду. Кандидат, партія (організація партії) - суб’єкт виборчого процесу можуть також виготовляти друковані матеріали передвиборної агітації з використанням обладнання, що їм належить. Відомості, що містяться у таких матеріалах, повинні відповідати вимогам законодавства.