На Хмельниччині з палаючого будинку, який через необережність з сірниками підпалив 7-річний хлопчик, врятували його 11-річну сестру.

Про це повідомляє ГУ ДСНС у Хмельницькій області.

За викликом одразу було направлене чергове відділення 21 Державної пожежно-рятувальної частини. Значна відстань до місця пожежі (понад 3 км) та пізній час її виявлення призвели до того, що на момент прибуття підрозділу ДСНС полум’я всередині будинку поширилось на площу близько 70 кв.м. Рятувальники негайно приступили до гасіння. Через надмірну задимленість та велике горюче навантаження бійцям довелося працювати в апаратах захисту органів дихання й зору. Під час розвідки в одній із кімнат будівлі було виявлено непритомну 11-річну дівчинку. Дитину з отриманими під час пожежі травмами вогнеборці негайно евакуювали з приміщення та передали медикам. Каретою екстреної медичної допомоги постраждалу дівчинку було транспортовано до Шепетівської центральної районної лікарні для надання необхідної медичної допомоги.

Локалізація пожежі відбулась о 09:24, а остаточна її ліквідація — о 09:28. Завдяки чітким та злагодженим діям рятувальників будинок вдалося врятувати від знищення вогнем та запобігти його розповсюдженню на сусідні будівлі. Попри усі зусилля ДСНС-ників полум’я таки встигло знищити домашні речі на площі майже 70 кв.м, 30 кв.м перекриття та 20 кв.м покриття будинку.

Причиною пожежі стали пустощі дітей із вогнем. Як виявилося дещо пізніше, за відсутності батьків за дітьми — 7-річним хлопчиком та його 11-річною сестричкою — залишилася наглядати прабабуся 88-ми років. Поки зранку старенька поралася по господарству, хлопчик, прокинувшись, вирішив “розважитись” сірниками, що потрапили йому на очі. Спершу загорівся диван. Хлопчик, злякавшись, вибіг з будинку та кинувся кликати на допомогу. Тим часом в одній із кімнат будинку залишалася спати його 11-річна сестричка. Полум’я швидко поширювалось, густий дим заполонив майже всю площу всередині, заблокувавши вихід з будинку. Тож якби не рятувальники, — наслідки могли бути катастрофічними.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що На голову дніпрянина обвалився будинок, рятувальники дивом дістали бідолаху: "Живий!"

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років
Показати ще

Також портал «Знай.uа» писав, що Хмельничанка накачалася горілкою і нарвалася на копів: "Дитина зникла!"

Також «Знай.uа» писав, що У Бердянську троє хлопчиків-сиріт втекли з санаторію, щоб не повертатися в дитячий будинок