Відома українська письменниця Ірена Карпа відверто розповіла своїй аудиторії, як їй доводилося жити в тому, минулому житті.

Свій пост у Facebook Карпа присвятила Всесвітньому дню боротьби з насильством, вчиненим проти жінок, що відзначають 25 листопада.

"В Україні щороку потерпає від насилля понад 1.1 мільйон жінок, і лише 10-15% звертаються до поліції. Причини такої скромності? Та вибирайте: від "шолюдискажуть" до "затевдітейєбатько", - пише Карпа.

Ірена згадує, що вона росла у схожій атмосфері. Народна мудрість "Жінка небита як коса неклепана" була тут чимось звичним, проте дівчину це ніяк не влаштовувало.

"Замість покірної служительки патріархату в фартусі берегині, я стала непокірною. (В народі це ще "прастітутка, позорище, ідіотка, чортішо, развєжетоженщіна і хтожтакувізьме)", - згадує письменниця, - "Якщо мене мужик нечайно вдарить, - між іншим говорила я вже на перших побаченнях кожному новому кавалєру, - я його нечайно кислотою обіллю. Вночі, як мирно спатиме.." І очима так блискучо вигравала при цьому".
Ірена переконана, що найголовніше - це не мовчати. А говорити, говорити і ще раз говорити, коли діється фізичне, сексуальне чи психологічне насилля. Навіть якщо це рідний чоловік.
"Соромно має бути не тобі, а тому уроду, який тебе гнобить. У нас люблять звинувачувати жертву. Але найбільш небезпечно, коли жертва звинувачує себе сама", - додала Карпа.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Раніше портал Знай.uа писав про те, що по-звірячому побита в поїзді Лугова вперше зустрілася з кривдником - "Обіцяє путівку в Єгипет"

Також портал Знай.uа писав, що на Київщині неадекват проломив голову товариша сокирою: "Приїхали на заробітки"

Також портал Знай.uа писав, що під Запоріжжям у кущах виявили обгоріле тіло - вбивць виявилося двоє