Першу операцію по пересадці серця провели у Рівному в п'ятницю, 18 грудня.

Вона зайняла 7,5 годин, протягом яких 15 лікарів із Рівненської центральної міської лікарні та Національного Інституту хірургії та трансплантології імені Олександра Шалімова працювали не покладаючи рук.

Нове серце отримав 46-річний сарнечанин, йдеться в сюжеті Суспільного. Донором став 37-річний мешканець рівного, який отримав несумісні з життям травми. Після успішної операції на розмову з журналістами вийшла дружина реципієнта Сергія – Ніна Кушнір.

"Я вже добу, може і більше – не спала. Звісно, переживала, це рідний чоловік, кохана людина, батько моїх дітей", – розповідає жінка.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

"Найскладніше було все організувати, так, як в Україні, на жаль, важко іде вся система трансплантації. Технічно операція має свої складності, свої нюанси – це чисто професіональні моменти, які ми подолали", – коментує завідувач відділу кардіохірургії інституту імені Шалімова Артур Габрієлян.

Головний лікар Рівненської центральної лікарні сподівається, що такі операції робитимуть і в майбутньому.

"Ми готові вже в такому плані, однозначно, що з інститутом, але ми вже будемо готові самі зробити це саме", – коментує Євген Кучерук.

Сергій хворів останні шість років. Лікарі кажуть, що найскладнішим було знайти донора.

"Я хочу подякувати тій родині, яка зголосилася нам допомогти в нашій біді і подарувала шанс на друге життя моєму чоловікові. Якби не вони, я не знаю, скільки ще б він прожив на цьому світі. Тому що в нього серце було дуже в критичному стані", – додає Ніна Кушнір.

Прооперували чоловіка безкоштовно. В суботу, 19 грудня, його перевезли до Києва на подальшу реабілітацію.