Мер Старокостянтинова, що на Хмельниччині, Микола Мельничук призначив собі 11 заступників та "заселив" у міську раду понад 360 чиновників.

Так, за словами очільника міста, він бореться з безробіттям. При цьому за кількістю помічникім Мельничук "переплюнув" не тільки главу обласного центру, а й мера Києва Віталія Кличка.

У міськраді склалася коаліція – зі Слуг народу, Батьківщини, ОПЗЖ та Нової політики. Разом із мером почали ділити владні посади на першій же сесії. Призначили аж 11 заступників міського голови, включно із секретарем та керуючим справами. А також затвердили 365 посад для чиновників.

Мер Микола Мельничук, фото

"Я вважаю, що це занадто багато для нашого міста і громади, тому що це все ляже, перш за все, на плечі платників податків. Ми наповнюємо бюджет, а такими рішеннями витрачають гроші просто "впусту"", – каже голова фракції політичної партії "Наш край" у Старокостянтинівській міській раді Василь Ковбель.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Місцевий депутат Сергій Фесун розповідає, що на сесії навіть кворуму не було – прийшли лише 16 депутатів. Тим часом Мельничук разом з новоутвореною коаліцією призначив собі рекордну кількість заступників – з посадовим окладом 30 тисяч гривень.

"Для громади, де сьогодні проживає близько 53 тисяч жителів, така чисельність працівників виконавчого апарату, а це 365 людей, занадто велика. Для порівняння, Кам’янець-Подільська ОТГ, в якій проживає близько 80 тисяч людей, має лише 265 посадових осіб", – коментує голова фракції політичної партії «Європейська Солідарність» у міській раді Сергій Фесун.

Такий роздутий чиновницький апарат у Старокостянтинові – рекордний для України. Мер Хмельницького Симчишин має лише чотирьох заступників. Глава Львова Садовий призначив собі сімох помічників. А столичний мер Кличко має дев’ятьох.

Нагадаємо, що Добкін привітав харків'ян з Новим роком і націлився на крісло Кернеса

Як повідомляв портал "Знай.uа", тернополяни вручили Надалу безцінний подарунок перед Новим роком

Також, "Знай.uа" писав, що Марцінків назвав 5 головних досягнень Франківська у 2020-му