Німеччина запроваджує нову фінансову підтримку для українців, які відповідають визначеним критеріям. Програма спрямована на допомогу ВПО, тим, хто повернувся до своїх домівок, а також на підтримку приймаючих громад у Сумській, Чернігівській та Київській областях.

Цю ініціативу втілюють у межах проєкту «Життєздатність+: Економічна інтеграція ВПО та осіб, постраждалих від конфлікту». Проєкт реалізується за підтримки Міністерства економіки України та Міжнародної організації з міграції, фінансування надає Німецький банк розвитку (KfW) за дорученням Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку Німеччини (BMZ).

Гроші / фото: Pinterest
Гроші / фото: Pinterest

Проєкт передбачає кілька напрямів допомоги, включаючи підтримку малого та середнього бізнесу, а також сприяння професійному розвитку українців. Загалом у рамках ініціативи буде виділено значні кошти для відновлення економічної активності в регіонах, які особливо постраждали від війни та потребують особливої уваги через часткову окупацію та постійні обстріли.

Яка допомога передбачена в рамках проєкту

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Магнітні бурі вдарять з новою силою: які дні найнебезпечніші Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Проєкт «Життєздатність+» передбачає надання грантів на розвиток бізнесу у Сумській, Чернігівській та Київській областях. Планується виділення:

  • 150 грантів до 7000 євро для мікропідприємств;
  • 90 грантів до 20 000 євро для малих підприємств;
  • 45 грантів до 15 000 євро для мікропідприємств, спрямованих на запуск нових стартапів.

Ці гранти допоможуть місцевим підприємствам відновитися після наслідків війни, зберегти робочі місця та створити нові можливості для розвитку.

Професійна підтримка та навчання

ВПО виплати
ВПО виплати

Окрім фінансових грантів, проєкт передбачає надання допомоги у професійному навчанні та підвищенні кваліфікації. ВПО, українці, які повернулися до своїх домівок, молодь, жінки та інші представники громад трьох областей матимуть змогу отримати ваучери на освітні курси.

500 осіб отримають ваучери на суму до 1000 євро, які можна буде використати на професійні або освітні курси, що допоможуть покращити їхні навички та підвищити шанси на працевлаштування.

Нагадаємо, українців реєструють на нову допомогу: нададуть помісячні виплати

Раніше ми писали про те, що 11 тис гривень кожному: благодійна організація виплачує грошову допомогу

Крім того, Знай.ua повідомляв, виплати людини після смерті в Україні можна забрати собі: кому таке дозволено