Деякі українські господарства збільшили площі під картоплю у 2024 році, але через хвороби та проблеми з насіннєвим матеріалом урожай буде меншим, ніж минулого сезону. Це відіб'ється на цінах, йдеться у матеріалі проєкту EastFruit.

На даний момент ціна нормальної картоплі середньораннього ґатунку становить близько 12 гривень за кілограм. Що стосується пізніших сортів, які закладатимуться на зберігання, то їх вартість буде вищою.

Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube
Ціни на картоплю. Фото: скрін youtube

Директор ПрАТ НВО "Чернігівеліткартопля" Ігор Шкурко зазначає, що найбільш вдалий момент для закупівлі картоплі на зиму буде у вересні. У цей період населення почне масово копати врожай та продавати закупникам, що призведе до падіння цін.

Втім, дешевою картопля не буде. За попередніми прогнозами, оптова вартість складатиме близько 20 гривень за кілограм. Водночас у супермаркетах цінники будуть ще вищими.

Популярні новини зараз
Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Пенсію заберуть усю до копійки: кого з українців безжально залишать з порожнім гаманцем Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Ціни на картоплю, скріншот з відео
Ціни на картоплю, скріншот з відео

"Оптова ціна картоплі сягне 20 грн/кг... Думаю, що закупівельних цін, як деякі прогнозують, на рівні 35 грн/кг не буде. Такі ціни можна буде побачити хіба що в роздріб у супермаркетах для кінцевих споживачів", - зазначив Ігор Шкурко.

Експерт додав, що таких низьких цін, як минулого сезону, очікувати не варто.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, у магазини йде осіннє подорожчання: ціни на продукти стануть непідйомнішими.

Також наш портал інформував, тенденція до подорожчання: ціни на популярні крупи повільно, але впевнено повзуть нагору.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, курцям приготували нові обмеження: які популярні товари зникнуть із полиць уже у вересні.