В Україні триває режим загальної мобілізації та, зрозуміло, воєнного стану. Незважаючи на 2,5 роки повномашстабної війни, є чоловіки, які не розуміють важливості свого довго перед Батьківщиною.

Це ті, хто різноманітними шляхами намагається ухилитися від мобілізації і майже кожного дня вигадують нові способи не отримати повістку. На щастя, скоро такої можливості у них не буде, і ТЦК знатимуть усе про кожного.

зупинили і вручили повістку
зупинили і вручили повістку

Про це пише "Судово-юридична газета" із посиланням на заступницю міністра оборони з питань цифровізації Катерину Черногоренко.

Донедавна в реєстрі "Оберіг" були відсутні дані про деяких чоловіків, яким досі вдавалося уникати військового обліку. Однак тепер цю прогалину виправили: відповідні дані будуть автоматично підтягуватися з інших державних реєстрів. Наприклад, якщо чоловік колись отримував паспорт у вигляді ID-картки чи закордонний паспорт, то дані про нього обов’язково є у Демографічному реєстрі. Відповідно до нової постанови Кабміну від 16 серпня ці дані автоматично "перетікатимуть" до "Оберегу", тож ТЦК зможе "бачити всіх".

Популярні новини зараз
Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон Мобілізованим оголосили важливе нововведення Будуть "чорні" дні та обстріли: тарологиня розповіла про долю українських міст "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

"Дані щодо всіх чоловіків від 16 до 60 буде актуалізовано через реєстри Державної міграційної служби, Мінʼюсту і Адміністрації Державної прикордонної служби", - пояснила Черногоренко.

ТЦК. Фото: скрін youtube
ТЦК. Фото: скрін youtube

Крім того, як розповіла посадовиця, юнаків, яким виповнилося 17 років, теж ставитимуть на військовий облік автоматично без візиту до ТЦК та відвідування медичної комісії. "Всі необхідні дані збиратимуться з інших реєстрів", - зазначила заступниця міністра.

Черногоренко наголосила, що дані в "Оберіг" будуть підтягуватися саме в автоматичному режимі, тобто працівникам ТЦК не потрібно буде переносити їх "вручну".

Нагадаємо, що забрали з вулиці і не відпускають додому: як не стати жертвою свавілля ТЦК.

Раніше ми повідомляли, що київська мерія виплачує мобілізованим 30 тисяч гривень: як отримати допомогу.