Українське законодавство надає особливі пільги для так званих дітей війни – людей, які постраждали від російської агресії.

"Діти війни" мають право на щорічну відпустку у зручний для них час, що дає їм можливість планувати відпочинок, виходячи зі своїх особистих обставин.

Вони також можуть скористатися додатковою відпусткою без збереження зарплати до двох тижнів. Цю відпустку можна взяти один раз на рік.

Діти війни, скріншот: YouTube
Діти війни, скріншот: YouTube

У разі скорочення штату на підприємстві "діти війни" мають пріоритетне право на збереження своєї посади.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Звільнення із ЗСУ за власним бажанням: у Раді збираються прийняти важливий закон Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Діти війни також отримують першочергове право на отримання ділянок для індивідуального житлового будівництва, садівництва або городництва.

Якщо "дитина війни" тимчасово втрачає працездатність, вона має право на отримання грошової компенсації у розмірі 100% своєї середньої заробітної плати, незалежно від стажу роботи.

Виплати на дітей. Фото: novyny.live
Виплати на дітей. Фото: novyny.live

"Діти війни" можуть розраховувати на знижку у розмірі 25% на оплату комунальних послуг (газ, електроенергія та інші послуги). Але ця пільга надається лише за умови, що середньомісячний сукупний дохід на одну особу в сім'ї за останні шість місяців не перевищує 4240 гривень.

Знижка діє в межах середніх норм споживання.

Нагадаємо, пенсіонерам дозволять не платити за комуналку: дадуть 100% знижки.

Раніше ми писали про те, що країнським захисникам заплатять по 5000 гривень: на що дозволять витратити

Крім того, Знай.ua повідомляв, на сонячних панелях і вітряках можна заробляти: надлишки енергії перетворяться на гроші.