Народний депутат Сергій Нагорняк висловив впевненість, що енергосистема України зможе повернутися до стабільного режиму роботи, який був до 25 серпня, вже протягом наступного тижня. За його словами, енергетики мають на меті швидко ліквідувати наслідки останніх обстрілів і забезпечити безперебійну роботу системи.

Про це він розповів під час ефіру програми День.LIVE. Нагорняк сказав, що на початку 2023 року Україна зіткнулася з проблемою дефіциту трансформаторів високої потужності, необхідних для підтримки стабільної роботи енергосистеми.

Електрики / фото: Pixabay
Електрики / фото: Pixabay

Однак зараз ситуація значно покращилася завдяки налагодженій співпраці між ключовими енергетичними компаніями України та виробниками обладнання.

Він сказав, що "Укренерго", "Укргідроенерго", теплоелектростанції, а також приватні та державні власники генеруючих потужностей змогли налагодити ефективну комунікацію з постачальниками обладнання, що значно полегшило вирішення проблем з його поставками.

Популярні новини зараз
Путін оголосив про масштабне збільшення чисельності армії Тарифи на воду викликали паніку: прогнозують зростання цін та звільнення Повістку отримають навіть ті, хто не оновив дані: нові правила призову в Україні Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Укренерго. Фото: главком
Укренерго. Фото: главком

Це дозволяє енергетикам зосередитися на відновленні пошкодженої інфраструктури та швидкій локалізації наслідків атак. Нагорняк також зазначив, що завдяки оперативним діям енергетиків і усуненню проблем із постачанням обладнання, енергосистема України зможе стабілізуватися протягом тижня.

Це важливий крок для забезпечення стабільного постачання електроенергії споживачам та зменшення ризиків нових перебоїв у роботі системи.

Таким чином, завдяки налагодженій співпраці з виробниками та планомірній роботі енергетичних компаній, ситуацію з енергопостачанням вдасться стабілізувати у найкоротші терміни.

Нагадаємо, "Експерти - брешуть...": міністр зізнався, що буде зі світлом в Україні восени та взимку

Раніше ми писали про те, що плани на обіцяну "важку" зиму змінюються: стан енергосистеми занадто критичний

Крім того, Знай.ua повідомляв, що насправді відбувається з енергетикою країни: найгірше не позаду