У Верховній Раді обговорюють хвилюючу новацію: планується надати відстрочку від призову на військову службу для молодих людей до 25 років, які у мирний час визнані непридатними до служби через стан здоров'я, але обмежено придатними у воєнний час.

Якщо законопроєкт №11379-д, який пройшов перше читання з підтримкою 295 депутатів (за мінімально необхідних 226 голосів), стане законом, то військовозобов'язаним до 25 років, визнаним обмежено придатними за станом здоров'я, дадуть відстрочку від мобілізації до червня 2024 року.

Чому це важливо?

Законопроєкт пропонує можливість тим, хто спочатку не придатний до військової служби у мирний час, але може бути призваний в умовах війни. Якщо вони не захочуть продовжувати службу, їх зможуть звільнити, що дасть їм додатковий час для підготовки та відновлення.

Мобілізація, скріншот: YouTube
Мобілізація, скріншот: YouTube

Хто зможе скористатися цією відстрочкою?

Молоді люди, які проходять службу на заклик під час мобілізації та були раніше визнані обмежено придатними до військової служби, зможуть скористатися цим законом. Якщо вони не захочуть продовжувати службу, їм буде надано можливість піти.

Популярні новини зараз
Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Зима буде без світла: тривожний прогноз ТЦК пішли рейдами по ресторанах та спортзалах ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації
Показати ще

Це має допомогти розібратися із ситуацією, коли молоді люди з обмеженими можливостями здоров'я опиняються у складній ситуації в умовах мобілізації.

Нагадаємо, мобілізація триває: за ким прийде ТЦК у вересні

Раніше ми писали про повістки, штрафи та нові реєстри: як зміниться мобілізація восени

Крім того, Знай.ua повідомляв, що кордон відкриють, але не для всіх: кого з українців випустять з країни у вересні