Під час обстеження військовозобов'язаного, який працює укладальником асфальту у Львові, медики виявили, що він інфікований ВІЛ. Цей результат тесту виявився ключовим у подальшій діагностиці його серйозного стану.

Чоловік отримав повістку від ТЦК та пройшов медичний огляд у ВЛК. Під час огляду йому запропонували пройти швидкий тест на ВІЛ, і результат виявився позитивним. Лікарі підтвердили діагноз у поліклініці та призначили антиретровірусну терапію, щоб контролювати вірус. Однак чоловік відмовився від лікування на той момент.

ВЛК. Фото: скрін youtube
ВЛК. Фото: скрін youtube

Через чотири місяці чоловік повернувся до медиків, вже у критичному стані. Він не міг дихати самостійно, і виявилось, що його легені сильно постраждали через дисемінований туберкульоз, ускладнений пневмоцистною пневмонією.

Враховуючи його ВІЛ-статус, лікарі швидко вжили всі необхідні медичні заходи для стабілізації його стану і порятунку життя.

Популярні новини зараз
Чи можуть виселити із квартири за несплату комунальних послуг Статус "дитини війни" та 15 тисяч на місяць: що потрібно робити ТЦК побачить всіх: як чоловіки старшого віку намагаються уникнути мобілізації Всього 300 гривень: українці отримають смішну "подачку" на комуналку
Показати ще

Чоловік, який проходить ВЛК
Чоловік, який проходить ВЛК

Зараз чоловік повинен постійно приймати антиретровірусні препарати, які є критично важливими для контролю ВІЛ-інфекції та підтримки його здоров'я. Лікарі підкреслюють, що регулярне лікування є необхідним для підтримання його життя та запобігання подальшим ускладненням.

Нагадаємо, на багато не розраховуйте: яку відстрочку отримають чоловіки через перелом

Раніше ми писали про те, що українцям призовного віку вигадали нове правило

Крім того, Знай.ua повідомляв, співробітники ТЦК відразу помітять: що треба знати про електронний та паперовий військовий квиток