Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський закликав європейські країни припинити виплати соціальної допомоги українським чоловікам, які є військовозобов'язаними, але перебувають за кордоном. Він вважає, що ці виплати можуть стимулювати ухиляння від служби в Україні.

Українські біженці тримають прапор Польщі та України
Українські біженці тримають прапор Польщі та України

Польща, як і інші країни ЄС, не надає щомісячної допомоги українським переселенцям, за винятком неповнолітніх. Цей заклик викликав суперечливі думки. Одні вважають, що це прояв моральної підтримки України та спроба привернути увагу до мобілізаційної проблеми.

Інші ж зазначають, що Польща, як і інші європейські країни, не зацікавлена в поверненні українців, адже вони сплачують податки, допомагаючи економіці.

Радослав Сікорський, фото Європейська правда
Радослав Сікорський, фото Європейська правда

Популярні новини зараз
Перевірка військових документів: поліція та ТЦК отримали нові повноваження Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат Вчені виявили людей, чия кров відрізняється від решти - їх серед нас небагато "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Деякі українські чоловіки за кордоном також підтримують ідею про припинення виплат, адже не вважають соціальну допомогу довготривалим рішенням. До того ж, ЄС вже визначив, що тимчасовий захист українців діятиме до 2026 року, тож питання соціальної допомоги поступово вирішиться.

Нагадаємо, українцям дадуть 11 тисяч гривень на реабілітацію та ліки

Раніше ми писали про те, що надбавки до пенсії змінюють: від чого залежить

Крім того, Знай.ua повідомляв, фінансова допомога під загрозою: кого можуть зобов’язати повернути гроші