Платіжки за газ можна суттєво зменшити, дотримуючись кількох простих порад. Економія може сягати 15-20%. Про це йдеться на офіційній facebook-сторінці компанії "Нафтогаз".

Фахівці зазначають, що навіть правильне використання газової плати може зменшити витрату ресурсу та відповідно суми у платіжках.

Споживання газу. Фото: скрін youtube
Споживання газу. Фото: скрін youtube

"Нафтогаз" радить дотримуватися кількох правил:

  • стежити за чистотою газової плити: регулярно чистити пальники від жиру та кіптяви, адже бруд знижує енергоефективність газу;
  • підбирати правильний розмір каструлі: для нагрівання великої каструлі на маленькому пальнику знадобиться вдвічі більше газу;
  • накривати посуд кришкою: при приготуванні їжі це допоможе знизити споживання газу та зменшити платіжки;
  • стежити за конфорками: відразу після кипіння зменшувати газ, не залишати газ увімкненим після приготування їжі;
  • щільно закривати духовку: перед приготуванням потрібно переконатися, що дверцята духовки закриті належним чином, щоб не випускати тепло і не платити зайві гроші.

Платіжки за газ. Фото: скрін youtube
Платіжки за газ. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
У ТЦК облаштують місця для побачень: битва за військовозобов'язаних стане запеклішою В Україні знову індексують пенсії: цифри та прогнози Які зарплати у працівників ТЦК: скаржаться, що їхню роботу недооцінюють Соціальна допомога за новими правилами: платитимуть тим, хто раніше і не сподівався
Показати ще

Газовики радять перетворити ці рекомендації на щоденні звички й тоді споживання газу може зменшитися на 15-20%.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, "зимова" комуналка подорожчає для частини споживачів: кому доведеться платити більше.

Також наш портал інформував, "Нафтогаз" знизить тариф для споживачів, але за однієї умови: що потрібно зробити.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, "Газмережі" закликали по-новому розраховуватися за доставку газу: інструкція для споживачів.