Цієї зими Україна може зіткнутися з особливо складною ситуацією в таких великих містах, як Київ, Одеса та Харків, через вразливість їхньої енергетичної інфраструктури. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко, для сайту OBOZ.UA, ці міста є найбільш уразливими до перебоїв у енергопостачанні.

Ці міста стануть "епіцентрами складної зими" через великі розміри та проблеми з енергетичною інфраструктурою. За словами Харченка, окрім фронтових регіонів, саме вони стикнуться з найбільшими перебоями електропостачання.

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Місцева влада активно готується до зимових проблем з теплом і електрикою. Харченко відзначив, що мери міст і ради роблять все можливе для забезпечення роботи критичної інфраструктури, особливо систем опалення та водопостачання, адже без тепла в мороз вижити неможливо.

Експерт зазначив, що водо- та теплопостачання є пріоритетом для всіх міст, а не лише для Києва, Одеси та Харкова. Муніципальна влада активно замовляє обладнання для зміцнення критичної інфраструктури. Чернігів, Полтава, Вінниця та Житомир також готуються до зимових умов.

Популярні новини зараз
Мобілізацію хочуть суттєво "омолодити": ТЦК зацікавлять юні хлопці Пенсіонерам доплатять солідні гроші: надбавки приходитимуть три місяці Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки” Школярів чекають важливі зміни – доведеться обирати
Показати ще

Тарифи на електроенергію / фото: Freepik
Тарифи на електроенергію / фото: Freepik

Харченко підсумував, що хоча ситуація складна, влада працює над вирішенням проблем, щоб забезпечити жителям стабільне постачання тепла й води навіть у найскладніші моменти цієї зими.

Нагадаємо, блекаути, гаряча фаза війни та мандарини: екстрасенс розповіла, що нас чекає взимку

Раніше ми писали про те, що міністр Галущенко протягує купівлю старих реакторів: корупційні ризики та шалені витрати

Крім того, Знай.ua повідомляв, українцям назвали "зимовий" тариф на світло: скільки доведеться платити за кВт*год