На Хмельниччині протягом першого півріччя введено в експлуатацію 19 сонячних електростанцій та 1 мікроГЕС загальною потужністю близько 53 мегават. Загалом, в області уже діє 33 малих ГЕС та 55 сонячних електростанцій загальною потужністю близько 270 мегават, повідомляє ngp-ua.info.

Для порівняння, у значно більш сонячній області - Херсонській - є лише 50 сонячних станцій. Щоправда вони набагато потужніші - сумарно 400,9 МВт.

За даними місцевої ОДА, з відновлювальних джерел енергії за пів року вироблено 247,2 млн кВт*год електроенергії. Це в 2,5 раза більше ніж у відповідному періоді минулого року.

До найбільших проєктів, реалізованих на території області, можна віднести завершення будівництва та введення в експлуатацію у травні 2020 року ТОВ “Теофіпольська енергетична компанія” III черги біогазової установки по комплексному виробництву електроенергії з біогазу потужністю 10,5 мегават. Усього на цей час на біогазовій установці працює 47 чоловік.

Ще одну сонячну станцію потужністю в 15 мегават будують у Красилівському районі області на площі 35 га. Проєкт передбачає створення 50 робочих місць. Завершити роботи планується у листопаді 2020 року.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Андрій Пальчевський: "У столиці необхідно створювати робочі місця і будувати інфраструктурні об'єкти"

Також портал «Знай.uа» писав, що Кличко з Комарницьким не будують окружну, щоб красти на ній мільярди, - нардеп

Також портал «Знай.uа» писав, що Кияни та копи пішли стінка на стінку через скандальну забудову - "Обнесли все парканом"