Закрита черепно-мозкова травма та перелом склепіння черепа. Із таким діагнозом у Хмельницькій міській дитячій лікарні перебуває дворічний хлопчик, котрий, за попередньою інформацією, отримав травми при падінні з висоти. Про це розповів дитячий нейрохірург Хмельницької міської дитячої лікарні Ігор Бойко.

Хлопчик знаходиться у реанімаційному відділенні, йому проводяться контрольні дообстеження та уточнення діагнозів, передає «Суспільне».

«Найважчим ушкодженням є закрита черепно-мозкова травма, лінійний перелом склепіння черепа і забій головного мозку другого ступеня. На сьогодні дитині проводиться консервативна терапія, хірургічного втручання дитина поки не потребує. Стан дитини середньої важкості, навіть між середньої важкості і важким, відносно стабільний», - каже Ігор Бойко.

Мама травмованої дитини, яка й сама є освітянкою та працює вчителем у школі, спілкуватися із журналістами щодо ситуації, яка сталася з її дитиною у дошкільному навчальному закладі, не захотіла.

Хлопчик лише кілька тижнів тому почав відвідувати хмельницький дитсадок №26 «Кульбабка», що знаходиться на вулиці Інститутській. Вихователька Світлана Косинець, під час роботи якої у групі й стався інцидент, від коментарів відмовилася. Лише зазначила, що винною у тому, що сталося учора з її вихованцем, себе не вважає.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Завідуюча хмельницьким дитячим навчальним закладом №26 «Кульбабка» Надія Хоптова каже - усе відбулося за лічені хвилини. Додає: вікна у групі мали бути зачинені, тому, як саме випала дитина, вона не знає.

«Я прибігла у групу, як тільки дізналася про цей випадок. Одразу викликала «швидку». Вихователька мені пояснила, що у той час, як дитина випала, вона стояла в проміжку між дверима групи і дверима роздягальні, віддавала малючків батькам. Двоє батьків, які забирали діток, свідки того, що дитину ніхто не штовхав. Вихователька каже, що діти завжди були у полі її зору. Це була просто якась доля секунди. Вона відвернулася розповісти батькам про адаптацію дівчаток, і це в секунді трапилося», - каже Надія Хоптова.

У дошкільному закладі обов’язково буде створено комісію та проведено службове розслідування інциденту, каже завідуюча садочком №26 Надія Хоптова. А от щодо виховательки садочку, в групі якої хлопчик випав з вікна, то вона, за словами директорки, від роботи наразі відсторонена не буде.

«Відсторонити її від займаної посади чи звільнити з робити можна буде лише за поданням слідчого та рішенням суду», - каже Надія Хоптова.

За словами начальниці відділу комунікацій головного управління Нацполіції області Інни Глеги, за фактом травмування дитини у поліції відкрили кримінальне провадження.

«Наразі за фактом травмування дитини у одному з дошкільних закладів Хмельницького слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 2 статті 137 Кримінального кодексу України. Це неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров'я дітей. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді обмеження волі на строк до 4 років, або позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати посади на аналогічний строк», - каже Інна Глега.

Нагадаємо, що львів'янка втратила дитину через коронавірус - медики рятують життя жінки, яка мріяла про материнство.

Як повідомляв портал Знай.uа, маленьку доньку харків'янки скалічили під час пологів, травма на все життя: "Не буде ходити і говорити"

Також портал Знай.uа писав, що медики показали, як виглядають легені пацієнта з COVID-19 - дихати нічим.