Губернатор Хмельницької обалсті Сергій Гамалій поділився планами по реалізації інвестиційного проєкту, який бі вирішив екологічне питання.

"Бу­ду­чи біз­несме­ном, мав кон­такти з по­ля­ка­ми, які влас­ним кош­том хо­ті­ли збу­ду­ва­ти сміт­тє­пе­ре­роб­ні за­во­ди на Хмель­нич­чи­ні. Для цього їм тре­ба бу­ло ви­ді­ли­ти зе­мель­ну ді­лян­ку. Од­нак, із нез­ро­зу­міх при­чин во­ни не от­ри­ма­ли від­по­від­них по­год­жень. За­раз я пла­ную від­но­ви­ти ці кон­такти і по­ча­ти пе­ре­мо­ви­ни з ін­весто­ра­ми", — заявив Гамалій під час прес­конфе­рен­ції у чет­вер, 10 груд­ня.

За словами губернатора, ідеальний варіант - це побудувати заводи по переробці сміття у Хмельницькому, Кам'янець-Подільському та Шепетівці. Гамалій зазначив, що нині Хмельниччина - один з аутсайдерів в сфері залучення інвестицій.

Тим часом четверо мешканок Хмельницького вирішили влаштували на вихідних "свято чистоти" в рідному місті. Один з відеороликів, зроблений дівчатами, опублікували у Facebook-спільноті Хмельницький LIVE. Хмельничанки довели, що люблять своє місто не тільки на словах та вийшли на міні-суботник, на якому прибрали околиці пляжу.

Нещодавно відома українська реперка та учасниця нового сезону "Танців з зірками" на "1+1" Alyona Alyona влаштувала в Києві екопікнік. Зірка запросила колег з шоубізнесу на Гідропарк, щоб там провести прибирання території. Після чого вона презентувала для присутніх свій новий кліп на пісню "Сумно", в якому знялася Анастасія Лугова - дівчина, яку при спробі зґвалтування жорстоко побили в поїзді на очах у маленького сина.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що співачка Onuka знайшла спосіб екологічного порятунку Землі.

Також Знай.uа писав, що на Закарпатті запрацювала перша станція переробки пластику.

Крім того, у Києві з'явилися нові контейнери для сортування сміття.