22 січня Україна відзначає важливе свято - День Соборності, відколи було проголошено Акт Злуки УНР та ЗУНР, тобто 102 роки тому. В цей день у Хмельницькому вшанували діячів, які залишися за собою вагомий слід в історії та боролися за незалежність нашої держави.

"Хмельничани схилили голови і поклали квіти й до пам’ятників та меморіальних дощок героям російсько-української війни, загиблим воїнам, які віддали за незалежну Україну власне життя", - йдеться в повідомленні хмельницької міської ради.

Тим часом на річці Південний Буг, який вкрився кригою, активісти розгорнули величезний жовто-блакитний стяг. Близько 20 сміливців тримали символ незалежної України по периметру. Патріотичну міні-акцію влаштували біля стели-символу Хмельницького.

Нагадаємо, тридцять один рік тому, 24 вересня 1989 року, в Чернівцях на заключному концерті Першого фестивалю "Червона рута" вперше з офіційної сцени пролунав заборонений гімн "Ще не вмерла Україна" у виконанні барда Василя Жданкіна, який також став володарем Гранпрі, офіційним переможцем заходу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Нагадаємо, як писали культову для українців пісню "Два кольори" і чому УРСР її заборонила.

Як повідомляв портал Знай.uа, львівський ліцей взяв "золото" за ЗНО, тут навчаються майбутні Маски: "Найкращий в Україні"

Також портал Знай.uа писав, декомунізація на кладовищі: в Україні заборонять ховати вісників "совка".