Чимало українців роками зберігають платіжки за комунальні послуги, проте це вже не актуально, оскільки паперові рахунки давно замінили на електронні.

Споживачі можуть дізнатися про всю необхідну інформацію онлайн. Про це нагадав генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

Платіжки. Фото: скрін youtube
Платіжки. Фото: скрін youtube

Завдяки фахівцям він розвіяв кілька популярних міфів щодо комунальних послуг. Перший про те, що платіжки потрібно зберігати три роки. Це далеко від правди.

"Раніше за Правилами користування електричною енергією для населення рахунок формувався з повідомлення та квитанції. Квитанцію в касі після оплати повертали клієнту і в разі чого по ній можна було звіритися. Зараз усі розрахунки можна побачити онлайн – в особистому кабінеті YASNO", - зазначив він.

Комуналка. Фото: скрін youtube
Комуналка. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Скільки доведеться платити за газ з 1 жовтня: тарифна сітка від постачальників Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд Не беріть слухавку, якщо бачите ці номери: шахраї залишать без копійки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Крім того, українцям не обов'язково мати паперовий рахунок, щоб довести оплату послуг, адже головне підтвердження – це квитанція чи чек.

Також Коваленко нагадав українцям, що електронний рахунок має таку саму силу, як і паперовий.

"Правила роздрібного ринку кажуть, що постачальник зобов'язаний сформувати та виставити клієнту рахунок. Він може бути в паперовий чи електронний – як вибере сам клієнт", - написав Коваленко.

Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде
Пенсіонерка з телефоном, фото пл.вгороде

Нагадаємо, що оплачувати рахунки та передавати показники по-новому: комунальники попередили про зміни .

Раніше ми повідомляли, що комуналка почне викачувати ще більше грошей: чому може зрости платіжка за доставку газу .

Також стало відомо, що контролери "Київтеплоенерго" навідаються до кожної квартири: анонсовано масштабні перевірки .