В лікарні у США дитина народилася з вагою лише 245 г і вважається найменшою з тих, що вижили після передчасних пологів. Розповідає BBC news.

Дівчинка на ім'я Сайбі важила стільки ж, що і велике яблуко, коли народилася після 23 тижнів і трьох днів вагітності у грудні 2018 року.

Сайбі важила 245 грамів, а її ріст складав лише 23 см у день народження

Її перевели до відділення інтенсивної терапії лікарні Sharp Mary Birch у Сан-Дієго в Каліфорнії. Лікарі сказали батькам Сайбі, що вона зможе прожити лише кілька годин. Але п'ять місяців по тому її виписали з вагою здорової дитини - 2,5 кг.

Медсестра, яка піклувалася про Сайбі, сказала, що її одужання та виписка з лікарні були дивом. Реєстр найменших дітей повідомив, що Сайбі вважається найменшою у світі недоношеною дитиною.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Попередній рекорд належав дитині з Німеччини, яка народилася з вагою 252 г у 2015 році, повідомляється в реєстрі, який веде Університет штату Айова. Дитина, що народилася з вагою всього 268 г у Японії вважається найменшим хлопчиком, який пережив передчасні пологи.

Мати Сайбі народила дівчинку за допомогою екстреного кесаревого розтину на три місяці раніше звичайного строку пологів. Ці заходи вжили після того, як їй поставили діагноз: прееклампсія - ускладнення вагітності, пов'язане з високим кров'яним тиском, який може виявитися фатальним для матері і дитини.

Мама описала день народження дитини як "найстрашніший день мого життя".

"Я продовжувала говорити їм: "Вона не виживе. Вона... я ж лише на 23 тижні вагітності", - сказала мати, яка вирішила залишитися анонімною.

Народження Сайбі було настільки передчасним, що лікарі вважали її "мікронедоношеною". Так називають дитину, народжену до 28 тижнів вагітності. Немовлята, як правило, народжуються через 42 тижні. Вона була настільки маленькою, що могла "вміститися у долоні членів команди, яка приймала пологи", повідомили у лікарні.

Її виживання, на думку лікарів, можна пояснити тим, що після пологів дитина не мала серйозних ускладнень.

"Сайбі практично не відчувала жодних медичних проблем, які типові для мікронедоношених, що, наприклад, можуть включати кровотечі з мозку, проблеми з легенями і серцем", - сказала у лікарні.

Нагадаємо, що "Супермодель" і "пацанка" згадала про критичну ситуацію під час пологів: "Перевірити серцебиття дитини"

Як повідомляв портал Знай.uа, закарпатські пологові переповнені немовлятами, матусі сяють від щастя – вперше за 7 років

Також портал Знай.uа писав, що буковинка показала, як морять голодом молодих матусь у пологовому: "Ганьба такій державі"