Суддя КСУ Галина Юровська задекларувала придбану квартиру в новобудові. Ціна вказана в кілька разів нижче ринкової.

Суддя у 2017 році придбала у Хмельницькому однокімнатну квартиру на 47 кв.м. нібито за 200 тис грн. Хоча по ринковій ціні її вартість може становити $33 тис. Про це повідомляє Bihus.Info.

В декларації Галини Юровської вказано, що вона володіє двома квартирами.

Помешкання у Києві у новобудові на Оболоні на 128 кв.м., вартістю близько $200 тис. Юровська набула його ще в 2007 році, коли була звичайною суддею Київського обласного суду. Задекларована вартість квартири – відповідає ринковій.

Однак задекларована ціна другої квартири, викликає питання і сумніви у достовірності, хоч і відповідає офіційним доходам судді. Юровська у 2017 році придбала квартиру у Хмельницькому. Це однокімнатна квартира на 47 кв.м. Юровська вказала в декларації, що придбала її за 200 тис грн.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Будинок, де розташована квартира – новобудова, згідно з оголошеннями про продаж помешкань у ній, квадрат в цьому бидунку коштує близько $700. Прості підрахунки говорять, що ринкова вартість такої квартири, як у Юровської, може становити $33 тис, або за актуальним на той момент курсом - $850 тис, а це в чотири рази більше за задекларовану. За рік, попередній перед покупкою, офіційний дохід Юровської – 393 тис грн. Задекларована ціна квартири вписується в цю суму, тоді як ринкова – ні.

Галина Юровська пропрацювала у судах майже все життя:

  • 1993-1999 суддя Хмельницького обласного суду,
  • 1999-2011 суддя Київського обласного суду,
  • 2011–2016 суддя Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ.

У 2016 році Галина Юровська звільнилася з суду через судову реформу, вона називала кваліфоцінювання «тоталітарним». Призначена суддею КСУ в жовтні 2019 року.

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний суд України на закритому засіданні визнав неконституційною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за недостовірне декларування статків чиновниками та суддями, а також низку інших антикорупційних норм, які складають так звану антикорупційну платформу. На це рішення бурхливо відреагувала громадськість і окремі політики. Долучилися також в Офісі президента.

Президент Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт, яким пропонує припинити повноваження чинного складу Конституційного суду.

Зеленський заявив, що ухвалення скандального рішення КСУ щодо е-декларацій, зокрема, поставило під питання отримання Україною фінансової допомоги від європейських партнерів за наявності "дірки в бюджеті".

Раніше портал Знай.uа писав, що в Ужгороді дружок глави облради Рівіса попався на хабарі - апетити як у Януковича.

Як повідомляв портал Знай.uа, судьи КСУ Мойсик и Слиденко пытаются уйти от ответственности за коррупцию.

Також портал Знай.uа писав, що Віктор Медведчук заявив, що у парламенту немає повноважень відновлювати дію законів.