У Хмельницькому, як і по всій Україні, діють норми адаптивного карантину, згідно з яким кількість пасажирів у громадському транспорті не може перевищувати кількість сидячих місць.

Додаткові автобуси і тролейбуси якщо і вийшли на маршрути, то їх вкрай мало, оскільки десятки хмельничан щодня вимушені мало не битися за місце в салоні, щоб дістатися на роботу і навчання. Окрема епопея - потрапити ввечері додому, пише podillyanews.

Зокрема, на своїй сторінці в Facebook хмельничанка Ольга Валькова пише, що з транспортним колапсом стикаються мешканці мікрорайону Раково.

"Якщо раніше на кінцеву Раківського мікрорайону сходилися і з’їжджалися з ближніх зупинок, то тепер навіть мешканці району "Заготзерно", щоб потрапити в центр міста на роботу, змушені спочатку їхати на кінцеву, аби влізти в тролейбус або маршрутку. “Бої без правил”, “хто сильніший і нахабніший, той і перший”, штовханина і суперечки, злість і приниження – все це відчувають на собі ті, хто змушений користуватися громадським транспортом. Про черги, цивілізований підхід до цієї потреби годі й мріяти! Люди, які ризикують запізнитися на роботу і отримати за це догану, кидаються під колеса тролейбусу…", – пише жінка. І мова, зрозуміло, йде про весь Хмельницький, а не тільки один мікрорайон.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

Тим часом у Києві розгорівся скандал, причиною якого став переповнений салон тролейбуса в умовах карантину. Інцидент стався на зупинці "Протасів Яр" о 7:45 ранку в тролейбусі, який прямував у бік метро. Водій зглянувся над пасажирами, мерзнуть на зупинці і спізнюються на роботу – пустив в салон більше покладеної норми. Серед пасажирів знайшлися ті, кому вистачило совісті написати на дії водія скаргу його начальству.