Українці зобов'язані періодично віддавати квартирні лічильники тепла та гарячої води на повірку. Але після цього необхідно провести ще одну не менш важливу процедуру, нагадали фахівці "Київтеплоенерго" у соцмережі facebook.

Після перевірки лічильників споживачі повинні передати документи, що підтверджують проведення процедури. Це необхідно актуалізації даних у інформаційній базі.

Повірка лічильника Фото: скрін youtube
Повірка лічильника Фото: скрін youtube

Скан-копії яких документів потрібно надати:

  • свідоцтво про перевірку;
  • акт виконаних робіт/протокол перевірки;
  • акт демонтажу/монтажу (якщо перевірка була здійснена з демонтажем приладу обліку);
  • фото лічильника з показниками на дату.

Передати документи можна як особисто в сервісному центрі, так і дистанційно через будь-який з Telegram-каналів ЦКС.

Популярні новини зараз
Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд Колекціонери змагатимуться за ці 50 копійок: у вашому гаманці може бути скарб на тисячі гривень До 3400 гривень: українців будуть оштрафувати за електролічильники Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім
Показати ще

Лічильник "Київтеплоенерго", скріншот: YouTube
Лічильник "Київтеплоенерго", скріншот: YouTube

Якщо не передати документи, то лічильник вважатиметься не повіреним. Це може мати неприємні наслідки для гаманця споживача, адже показники такого приладу обліку будуть вважатися недійсними та нарахування проводитимуться за загальнобудинковими лічильниками за нормами споживання.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, контролери "Київтеплоенерго" навідаються до кожної квартири: анонсовано масштабні перевірки.

Також наш портал інформував, без нервів та зайвих папірців: як в Україні замовити розпломбування лічильників води та опалення.

Крім того, ми писали, прийде перевірка та дізнається про все: українців попередили через лічильники води – свідчення не давали довго.