На що не підеш заради поліпшення безпеки учасників дорожнього руху... Мабуть, саме так думали Хмельницькі чиновники, коли приймали рішення про встановлення світлофорного об'єкта вартістю як хороша квартира в місті - ні багато ні мало 650 тисяч гривень! З іншого боку, кому як не міській владі дбати про життя громадян? Давайте розбиратися, на що йдуть гроші.

Як повідомляє видання podillyanews.com, у Хмельницькому на перехресті вулиць Красовського та Чорновола збираються монтувати світлофорний об'єкт, який туди просився дуже давно: перехрестя дуже жваве, по ньому їздить як громадський транспорт, так і транзитний. Також по вулиці проїжджає щодня великий потік легкових і вантажних автомобілів, каже Олександр Ковальчук, начальник відділу організації безпеки дорожнього руху управління ЖКГ.

Варто уточнити, що світлофорний об'єкт - це не тільки один світлофор. Це ціла мережа технічних пристроїв і рішень, які покликані збільшити безпеку і спростити проїзд і прохід через перехрестя. Так, до складу об'єкта входять: апаратура для регулювання руху, радіоапаратура для координації роботи світлофорів, самі світлофори, пристрої для людей з вадами зору,тактильна тротуарная плитка, і пандуси.

Даний об'єкт буде включати в себе 6 транспортних світлофорів і 4 пішохідних. Також на ділянці обладнають освітлення для пішохідного переходу.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Згідно інформаії співробітника КП "БРЕД", світлофор повинен запрацювати вже через кілька днів. Також Олександр Ковальчук уточнив точну кількість світлофорних об'єктів у всьому місті: так, їх кількість склала 120 штук. У них входять 1 371 світлофор, з яких 781 транспортний і 590 - пішохідних.

Нагадаємо, раніше у Хмельницькому чоловіка позбавили найціннішого за борги: "забив" на аліменти