У Хмельницькій області триває грибний сезон. Крім білих грибів і лисичок любителі тихого полювання знаходять і більш цінні подарунки лісу – трюфелі. Більшість грибів ростуть у передмісті Кам'янця-Подільського. Про це пишуть Українські Новини.

Знахідками активно хваляться грибники в соцмережах і обговорюють такі рідкісні рослини для України. Раніше в лісах не було стільки трюфелів або ж цим подіям не приділяли стільки уваги.

Не так давно трюфелі виявили в Одеській, Вінницькій та Черкаській областях. У цей список може потрапити і Хмельницька область. Жителі регіону викладають у Facebook фото, на яких показують знайдені гриби. Користувачка Оксана Паращук похвалилася цінною знахідкою.

Кілограм таких грибів коштує 150-200 євро, а також ці рослини охороняються Червоною книгою. Жінка написала, що знайшла гриб у лісі неподалік села Колубаївка. Не виключено, що тепер в ліси підуть багато жителів цього району Хмельницької області.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Крім того, найбільш заповзятливі жителі області вирішили продати зібрані трюфелі. Однак у продаж надходять гриби, які вирощені в штучних умовах. До таких грибів відноситься італійський білий трюфель. Вони не ростуть в лісах України, а коштують 7-10 тисяч євро за 1 кілограм.

Варто нагадати, Знай розповідав про знахідку мешканки Тернопільщини. Жінка виявила неподалік рідного села дорогі гриби. Вона зібрала їх і принесла додому, а потім розповіла про смак і місце, де ростуть трюфелі.

Також Знай писав, що в лісах Тернопільщини засилля гинів.

Нещодавно Знай передавав, що на Вінниччині виявили делікатес, за яких французи готові викласти тисячі Євро.