Хмельницький міськрайонний суд закрив справу стосовно місцевої підприємниці, на яку поліція склала протокол про адміністративне правопорушення за ст. 44-3 КУпАП (“Порушення правил карантину”).

Про це свідчить постанова від 12 серпня, повідомив Незалежний Громадський портал.

За цим протоколом фізичній особі-підприємцю інкримінувалося те, що вона 1 серпня близько 10 год. 02 хв. на хмельницькому ринку «Поділля-2» (37 ряд) порушила вимоги постанови Міністерства охорони здоров`я України №32 від 2 червня 2020 року, а саме на вході до приміщення кіоску чи на місці видачі товару був відсутній дезінфікуючий засіб для обробки рук.

Свою вину жінка заперечила, пояснивши, що вимог вказаної постанови не порушувала, оскільки здійснює діяльність не пов`язану з громадським харчуванням, а торгує на ринку білизною.

Суд з’ясував, що постановою заступника Міністра охорони здоров`я, головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка від 2 червня 2020 року №32, внесено зміни до Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування на період карантину у зв`язку з поширенням корона вірусної хвороби (COVID-19) та викладено їх в новій редакції.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Згідно з витягом з Реєстру платників єдиного податку, витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, особи, яка притягається до адміністративної відповідальності зареєстрована як ФОП і здійснює діяльність з роздрібної торгівлі з лотків і на ринках текстильними виробами, одягом і взуттям.

Таким чином, вважає суд, вона не допустила порушення, оскільки вказані Тимчасові рекомендації регулюють відносини щодо дотримання протиепідемічних заходів у закладах громадського харчування і на торгівлю на ринках не поширюються.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що На Прикарпатті не послаблюватимуть карантин - заважає лише один показник

Також портал «Знай.uа» писав Карантин відміняється? ВООЗ закликала світ більше не запроваджувати обмеження

Також портал «Знай.uа» писав, що З Чернівців можуть зникнути стоматологи, зуби українців у небезпеці