У вівторок, 1 вересня очільник уряду Денис Шмигаль оглянув дитячий садочок у селі Давидківці Хмельницького району, збудований в рамках Національної програми “Велике будівництво”. Разом з Міністром Кабінету Міністрів Олегом Немчіновим, т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергієм Шкарлетом Прем’єр-міністр оглянув приміщення дитячого садочка і поспілкувався з працівниками закладу.

За повідомленням пресслужби ОДА, завдяки реалізації цього проєкту майже 80 юних мешканців Давидковець відтепер зможуть навчатися та зростати в сучасних комфортних умовах.

Тут облаштовані просторі навчальні кімнати та спальні, оздоблені яскравими малюнками, обладнані сучасні санвузли, функціональні ігрові майданчики.

Окремо для дітей з особливими потребами облаштовано спеціальний ліфт, який дає змогу піднятися на другий поверх приміщення.

«Дійсно садочок є надзвичайно важливим навчальним закладом для населеного пункту, де багато дітей та молоді. У цьому є певний символізм, що українська молодь народжує дітей, хоче залишатися тут, хоче мати можливість виховати їх у достойних і цивілізованих умовах», — зазначив Денис Шмигаль.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Загальна кошторисна вартість проекту становить понад 27 млн грн, 90% з них надійшли з державного бюджету, 10% становлять кошти сільської ради.

Розпорядником коштів виступив Департамент розвитку громад, будівництва та житлово-комунального господарства Хмельницької ОДА, замовник – ДП “Хмельницька обласна служба єдиного замовника”, підрядник – ТОВ “Ізяславтрансбуд”.

фото з adm-km.gov.ua

фото з adm-km.gov.ua

фото з adm-km.gov.ua

фото з adm-km.gov.ua

фото з adm-km.gov.ua

фото з adm-km.gov.ua

фото з adm-km.gov.ua

фото з adm-km.gov.ua

фото з adm-km.gov.ua

фото з adm-km.gov.ua

На початку червня цей дошкільний навчальний заклад відвідав президент Володимир Зеленський, який ознайомився з процесом будівництва.

Раніше діти з села Давидківці відвідували дошкільний заклад, розміщений у будівлі, зведеній 1956 року.

Раніше портал «Знай.uа» писав про те, що Маріїнський палац відкрили для українців, Зеленська провела першу екскурсію резиденцією президента

Також портал «Знай.uа» писав - Автобус з охороною, басейн і тенісний корт: в яких школах навчаються діти зірок і скільки це коштує

Також портал «Знай.uа» писав, що Батькам школярів дозволили вибирати форму навчання: піти в онлайн або на екстернат