Небажання підкорюватися розподіленню на "червоні" та "зелені" зони в окремих містах жорстко прокоментував Володимир Зеленський.

Так, мери, що ігнорують правила карантину і продовжують наражати людей на небезпеку, мають самостійно нести за це відповідальність. Зрозуміло, що напередодні виборів чиновники намагаються завоювати любов електорату, проте способи неприпустимі. Про це президент України заявив під час брифінгу у Хмельницькій області.

“Що стосується питання про “бунт” деяких керівників місцевої влади, я загалом не розумію, хто з ким воює. Я зовсім ні з ким не воюю. Може, це смішно звучить для них, але всі ці “бунтарі”, про яких ви говорите, хочуть перед місцевими виборами сподобатися людям, і все відкривати, давати можливість ходити без масок, позакривати очі й не бачити, що раптом у містах “бунтарів” захворіло на день 200-250 дітей. Тому я не розумію, хто з ким воює, – у нас просто не буде стільки ліжок”, – сказав голова держави.

Президент також зазначив, що така позиція окремих керівників - нечесна.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

“Це нечесна позиція, просто нечесна позиція, я так вважаю. Я також за те, щоб усе було можна, і я так хочу, і я хочу без масок і в магазинах, і в школах, і нічого не чути. Кожна людина так хоче. Але ми ж держава і маємо захищати людей, попри те, що іноді щось не подобається. Тому що будь-які обмеження і мені, і будь-якій людині завжди не подобатимуться. Вони мають бути логічними і справедливими? Згоден. Десь там трохи є дуже сильні заходи. Можливо. Але це про спілкування між місцевою владою та МОЗ, місцевою владою і президентом”, – підкреслив Зеленський.

Разом з тим Президент порадив подивитися на дати, коли усі вищі органи влади зверталися до місцевих керівників, і порівняти, скільки людей загинуло від коронавірусу у "червоних" районах.

“І потім ці прізвища (померлих, – ред.) надаємо цим “бунтарям”, і нехай вони ходять до батьків, дітей цих людей, і дивляться їм в очі”, – підкреслив він.

Нагадаємо, Марцінків потужно проїхався по "червоній зоні" Зеленського.

Як повідомляв Знай.ua, Шкарлет розповів, коли в Україні почнуться канікули.

Також Знай.ua писав, що МОЗ назвало умови для проведення ПЛР-тесту, що категорично заборонено.