25 жовтня 2020 року українці обиратимуть місцеву владу, в тому числі і нових мерів. "Слово і Діло» пропонує подивитися, як виконує обіцянки мер Хмельницького.

Олександр Симчишин став мером Хмельницького 17 листопада 2015 року і за цей час дав чимало обіцянок – 178, включаючи передвиборчі програмні. З усіх обіцянок Симчишин виконав 115 (64%), провалив 17 (10%) і ще 46 повинен реалізувати.

Виконав мер обіцянку від 8 березня 2018 року про те, що особисто перевірятиме якість харчування в дитсадках.

«На даний момент особисто моніторю якість харчування в десадах. Приїжджаю без попередження, вибираю дитсадки абсолютно випадково. Вже відвідав дошкільні навчальні заклади № 36, 35, 47, 34, 56, 28, 21, НВО 1. Ситуація різна. Буду продовжувати», - написав Симчишин на своїй сторінці в Facebook.

У 2019 році перевірки проводилися у всіх закладах дошкільної освіти як особисто мером, так і фахівцями Департаменту освіти і науки. За результатами перевірок вирішили поліпшити якість харчування та оновити меню.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Провалив за термінами Симчишин обіцянку до кінця 2017 року створити новий сучасний притулок для собак з можливістю їх стерилізації, розрахований приблизно на 450 тварин.

Протягом 2017 року місто встигло виділити 300 тис.грн на виготовлення проектно-кошторисної документації, а також виділити і відвести земельну ділянку під будівництво.

За термінами мер не вклався, але наступного року на будівництво першої черги притулку в бюджеті Хмельницького передбачили 5000 тис.грн. У січні 2019 року, плани по створенню притулку для собак все ще були в процесі реалізації.

Не склалося у мера з термінами по здачі в експлуатацію дитячого садка в мікрорайоні Лезневе. Спочатку Симчишин обіцяв, що заклад буде готовий у 2019 році: "Будівництво саду ми почали в 2016 році. Зараз там заливається фундамент. Ну, а ми об'єкт здамо в 2019 році», - сказав він влітку 2018 року.

У червні 2020 року уточнив, що відкриття садка заплановано вже на вересень 2020 року.

Виконав мер Хмельницького обіцянку відремонтувати 100 прибудинкових територій.

«З двору на Старокостянтинівському шосе, 11 стартував сезон капітальних ремонтів прибудинкових територій. Заплановані не менше 30 прибудинкових (територій-ред.) відремонтувати капітально і 100 - з капітальним ремонтом», - написав Симчищин у соцмережі.

З квітня 2018 року по грудень 2019-го відремонтовано 146 прибудинкових територій, з них 100 – поточний ремонт, 46 – капітально.

Як і обіцяв мер, у місті ввели картку хмельничанина-пільговика. За допомогою такої карти жителі міста використовують пільги на проїзд у транспорті. У прес-службі виконкому міськради влітку 2020 року картки хмельничанина-пільговика видаються жителям міста органами соцзахисту, а в комунальному транспорті розміщені спеціальні валідатори. Картки вже отримали понад 24 тис.городян.

Мер провалив обіцянку придбати тролейбуси на автономному ходу в 2018 році. У березні він повідомив, що придбання дуобусів для міста відкладається.

«Ми взяли паузу і я переконаний, що зробили абсолютно правильно тому, що поліпшуються характеристики дуобусів. Ми планували, що це буде 15 км на автономному ходу, тепер це 20 км. я думаю, якщо ми ще рік потерпимо, то отримаємо 25-30 км можливості руху на автономному ходу», - пояснив він.

Загалом придбано 19 тролейбусів та 3 капітально відремонтовано.

Серед обіцянок, які Симчишину ще треба завершити, є довгострокові. Три роки тому мер обіцяв відкрити КП «Міжнародний аеропорт Хмельницький». Аеропорт знаходиться у власності обласної влади. Симчишин висловив готовність перевести аеропорт в міську комунальну власність і разом з інвесторами оновити і запустити аеродром.

На що голова Хмельницької ОДА Олександр Корнійчук заявив, що правильним рішенням буде «заморозити» аеропорт Хмельницького і шукати інвестора, а не віддавати його місту.

У листопаді 2019 року аеропорт підключив до електромережі, у березні 2020-го – підприємство отримало допуск до експлуатації злітно-посадкового майданчика для малих повітряних суден.

Ще одна обіцянка може бути проваленою. Три роки тому Симчишин повідомив про намір побудувати сміттєпереробне підприємство для виготовлення біопалива.

23 лютого 2017 року міська влада презентувала програму «розумне довкілля», в якій планувалося до 2020 року побудувати підприємство з переробки твердих побутових відходів. Передбачалося, що тільки 10% відходів будуть надходити на полігон, а решта повинні були б перероблятися.

Процес виготовлення ПКД для сміттєпереробного комплексу стартувавши. Виготовили техніко-економічне обґрунтування будівництва комплексу переробки відходів.

Восени 2019 року міськрада підкоригувала бюджет міста та виділила додаткові кошти на придбання земельної ділянки під будівництво сміттєпереробного заводу.

Нагадаємо, що Марцінків пустить франківських школярів за парти, але є умова.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Кернеса знайшли коронавірус.

Також портал Знай.ua писав, що Пальчевського висунули в мери на зустрічі з виборцями/