У Хмельницькому визначилися з ректором університету управління та права ім. Л. Юзькова. У конкурсі на посаду очільника Хмельницького університету перемогла єдина кандидатка.

29 вересня, виборча комісія оголосила результати виборів ректора ХУУП. Новим керівником одного з найбільших університетів обласного центру стала Ірина Ковтун.

У виборах очільника закладу приймали участь 140 виборців. “За” нову ректорку університету віддали 91 голос, “проти” – 26. Не брали участі у голосуванні 18 осіб.

Нового керівника ХУУПу обирали в зв’язку із закінченням контракту з попереднім ректором. Олега Омельчука було звільнено з посади рішенням останньої сесії Хмельницької обласної ради .

У Міністерстві освіти та науки роз’яснили, що одна і та сама особа не може бути керівником відповідного вищого навчального закладу понад два строки (згідно з вимогами ч. 1 ст. 42 Закону України «Про вищу освіту»). Олег Омельчук очолював хмельницький виш від 2010 року, два терміни поспіль.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Ірина Ковтун з 2018 року працювала на посаді проректора з нормативного та науково-методичного забезпечення, доцента кафедри публічного управління та адміністрування Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова.

У 2008 році захистила кандидатську дисертацію на тему: «Діяльність органів місцевого самоврядування на регіональному рівні в Україні: організаційно-правові особливості та шляхи вдосконалення». Член Хмельницької обласної організації Спілки економістів України.

Нагадаємо, що досвідчений лікар пригрозила швидким закриттям шкіл і дитсадків: "Я боюся"

Як повідомляв портал Знай.uа, у львівських школярів великі проблеми, батьки хапаються за голови.

Також портал Знай.uа писав, що у Київські гуртожитки пробрався коронавірус.