На Хмельниччині в кінологічній службі Нацгвардії з'явилася перша дівчина-солдат. Вона стала першою жінкою-військовослужбовця в історії військової частини 3053. Солдат Катерина Мартинчук та її вихованка і улюблениця німецька вівчарка Белла нещодавно підписали контракт з Нацгвардією. Про це пише Суспільне.

Катерина розповіла, що не уявляє свого життя без вірного друга. Тут вона може цілий день займатися з собакою, тренувати її, доглядати і вигулювати. Також разом вони йдуть на службові патрулювання. Дівчина розповіла, як прийшла до такої незвичайної роботі.

Катерина і її улюблениця Белла Фото: День за Днем

Катерина з професії кондитер. Після закінчення училища вона зрозуміла, що ця сфера не для неї. Так як в її родині є військові, вона почала замислюватися про зміну сфери діяльності. Радикальні зміни почалися, коли дівчина дізналася, що вона може служити з улюбленицею в нацгвардії і бути з нею поруч завжди, та ще й бути напарниками. Вона підписала контракт і прийшла в кінологічний взвод військової частини 3053.

Катерина розповіла, що кінологом бути складно, але її все влаштовує, адже вона працює з партнером і вірним другом. Дівчина зізналася, що служба допомогла їм з собакою зрідниться і навіть в деяких ситуаціях відчувати один одного. Після цього дівчина зазначила, що вони регулярно відвідують кінологічні курси. Нещодавно вони повернулися з таких курсів, де отримали нові знання. Тренування та заняття були організовані, як для кінологів так і для собак.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Нагадаємо, Знай писав, що поліцейська пішла на радикальний крок, щоб здійснити мрію п'ятирічної онкохворої дівчинки.

Знай повідомляв, що у ВСУ служить жінка-медик, яка врятувала не одне життя під час війни на Донбасі.

Нещодавно Знай передавав, що юний дніпрянин отримав орден "За мужність" за порятунок відразу п'яти життів.