У хмельницькій гімназії встановили меморіальну дошку на честь героя. Це вже третій пам’ятний знак, розміщений на стіні навчального закладу у Хмельницькому.

Меморіальну дошку в пам’ять про хмельничанина Андрія Вільгуша відкрили на стіні гімназії №2 вчора, 13 жовтня, напередодні Дня захисника України.

“Щоразу, йдучи до школи, ви маєте дивитися в очі Анатолію Сулімі, Назарію Якубовському, Андрію Вільгушу, які колись були школярами, як і ви, а потім сміливо пішли захищати ваше майбутнє”,сказав під час урочистостей, звертаючись до учнів гімназії, міський голова Олександр Симчишин.

фото з Фейсбук

фото з Фейсбук

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

фото з Фейсбук

Андрій Вільгуш – військовослужбовець, учасник російсько-української війни, капітан. Народився 9 травня 1987 року у Хмельницькому.

У 2012 році закінчив Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (місто Львів) за спеціальністю «Управління діями механізованими підрозділами».

Проходив службу на різних посадах в Збройних Силах України. Брав участь в антитерористичній операції на сході України. Учасник оборони міста Авдіївка Донецької області. Проходив службу в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (місто Львів).

24 січня 2019 року капітан Вільгуш помер від серцевого нападу в місті Львів. 26 січня 2019 року похований на Алеї Слави кладовища мікрорайону Ракове міста Хмельницький.

Нагадаємо, що в Ужгороді увічнять грузина, який віддав життя за Україну

Як повідомляв портал Знай.uа, у Харкові увічнили легендарну кулеметницю Яну Червону: "Ти була українською амазонкою"

Також портал Знай.uа писав, що вдова героя АТО розповіла українцям про найболючіше: "З його смертю війна закінчилася"