Падзарья скордалья - традиційне блюдо грецької кухні. Це салат з буряка і часнику. Причому буряк нарізається разом з бадиллям. Ми запозичили ідею і вирішили приготувати ароматну закуску до обіду. Готовий буряк в банці довго зберігається. Так що його можна використовувати в салатах, щоб кожен раз не відварювати.

Буряк маринується в оливковій олії і оцті кілька днів. Якщо ви любите більш пікантний смак, додайте спецій. Трохи перцю додасть закусці з буряка гостроти. А ароматні трави зроблять смак цікавіше. Такий маринад можна буде повторно використовувати в якості заправки до салатів. Давайте ж приготуємо корисну грецьку закуску.

Інгредієнти:

  • Буряк 2-3 шт.
  • Часник 2 зуб.
  • Оливкова олія 3 ст. л.
  • Винний оцет 50 мл
  • Сіль 1 ч. л.

Приготування:

  1. Добре помийте буряк. При бажанні можете використовувати і бадилля. Відваріть до готовності: бадилля приблизно 10 хвилин, а буряк — 45-60 хвилин. Очистіть, коли буряк охолоне.
  2. Наріжте буряк скибочками товщиною 1 см.щільно складіть в чисту суху банку, пересипаючи шари подрібненим часником. Залиште вільним 1-2 см до краю.
  3. Розведіть сіль в склянці води і залийте на дві третини банки. Додайте оцет і оливкову олію. Якщо залишиться місце, заповніть його буряком.
  4. Щільно закрийте кришкою і відправте в холодильник на 2-3 дні. Буряк готов!
  5. Бурякова закуска може зберігатися в холодильнику кілька місяців. Але, швидше за все, так надовго вона там не затримається. Перед подачею на стіл додайте до буряка трохи цибулі. Так закуска стане ще смачніше.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Раніше портал Знай.ua писав про те, що ваші рідні не зможуть відірватися від цієї смакоти: швидкий рецепт закуски з баклажанів.

Також портал Знай.ua писав про соковиту відбивну зі свинини з апетитною сирною скоринкою - пальчики оближеш.

Також портал Знай.ua писав про просту сирну запіканку до чаю: мінімум турбот, максимум смаку.