Хочеться смачненького сала і ще приготувати самому? Радимо скористатися ось цим дуже простим рецептом. Сало виходить м'яке, смачне, тріскають все — за вуха не відтягнути!
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Вода - 1 л
- Свиняче сало з прошарками м'яса - 1 кг
- Цибулиння - 3 жмені
- Лавровий лист - 2 шт.
- Часник - 7 зубця
- Сіль - 200 г
- Цукор - 2 ст. л.
- Перець чорний - за смаком
Як готувати сало гарячого засолу:
- Наберіть в ємність воду, додайте в неї цукор, сіль, лавровий лист, лушпиння цибулі і ставте варитися. Цибулиння можна додати і більше.
- Коли вода закипить, покладіть в неї обмите сало — нехай воно провариться ще 20-30 хвилин.
- Зніміть сало з вогню і залиште його на 8-10 годин просочуватися відваром. Потім витягніть сало з розсолу і висушіть його.
- Поки сало сохне від рідини, поріжте часник тонкими пластинками, змішавши потім з меленим чорним перцем. Обсохле сало виваляйте в вийшла суміші, загорніть його у фольгу і поставте на ніч в морозилку.
Щоб вибрати правильне сало, краще відправитися на ринок. В першу чергу зверніть увагу на колір: він повинен бути білим або рожевим, але обов'язково однорідним. Шкурка сала повинна бути тонкою, гладкою, без щетини. Запах свіжого продукту тонкий, солодкувато-молочний.
Проткніть сало ножем, виделкою або сірником. Якщо воно протикається легко або з невеликим опором, продукт заслуговує вашого схвалення.
Після покупки сало слід промити проточною водою, добре обсушити рушником і приступати до процесу приготування.
Раніше портал Знай.ua писав про
Також портал Знай.ua писав про
Також портал Знай.ua писав про те, що