Печеня, супи, запіканки, м'ясо і каші, приготовані в горщиках, надзвичайно смачні і дають дивовижне відчуття затишної старовини, коли наші молоді ще прабабусі готували їжу в печі.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяУ цих страв безліч переваг. По-перше, вони дуже корисні. Адже в горщику можна готувати без застосування масла, його стінки створюють паровий ефект, блюдо не вариться, а нудиться, що зберігає максимум вітамінів і мікроелементів.
По-друге, вони відкривають необмежений простір для імпровізації. У горщики можна закладати все, що є в холодильнику. А змішувати м'ясо, овочі, крупи і спеції можна різними способами, наскільки вистачить фантазії.
І нарешті, страви в горщиках зазвичай досить прості в приготуванні і добре виходять навіть у новачків. Їду під час приготування не потрібно перемішувати, і вона майже ніколи не пригорає. Потрібно лише скласти всі інгредієнти в горщик, закрити кришкою і відправити на час в духовку.
Гречка з м'ясом "розкішна"
Інгредієнти:
- 1 ст. гречки
- 450 г свинини
- 1 морква
- 2 цибулини
- 1 ч. л. суміші перців
- 0,5 ч. л. хмелі-сунелі
- 0,5 ч. л. куркуми
- 2 лаврових листки
Приготування:
- Наріж невеликими шматочками м'ясо, моркву наріж соломкою, а цибулю — кубиками.
- Обсмаж м'ясо, щоб воно злегка підрум'янилося, додай до нього спеції і сіль, перемішай. На іншій сковороді злегка обсмаж овочі.
- На дно горщиків виклади м'ясо, лавровий лист, потім цибулю з морквою і добре промиту гречку.
- Посоли і залий горщики гарячою водою на 2-3 сантиметри вище рівня гречки.
- Закрий горщики кришками і запікай 40-50 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.
Смачного!
Раніше портал Знай.ua написав
Також портал Знай.ua писав про
Також портал Знай.ua писав про те, що