Печеня, супи, запіканки, м'ясо і каші, приготовані в горщиках, надзвичайно смачні і дають дивовижне відчуття затишної старовини, коли наші молоді ще прабабусі готували їжу в печі.

У цих страв безліч переваг. По-перше, вони дуже корисні. Адже в горщику можна готувати без застосування масла, його стінки створюють паровий ефект, блюдо не вариться, а нудиться, що зберігає максимум вітамінів і мікроелементів.

По-друге, вони відкривають необмежений простір для імпровізації. У горщики можна закладати все, що є в холодильнику. А змішувати м'ясо, овочі, крупи і спеції можна різними способами, наскільки вистачить фантазії.

І нарешті, страви в горщиках зазвичай досить прості в приготуванні і добре виходять навіть у новачків. Їду під час приготування не потрібно перемішувати, і вона майже ніколи не пригорає. Потрібно лише скласти всі інгредієнти в горщик, закрити кришкою і відправити на час в духовку.

Гречка з м'ясом "розкішна"

Гречка з м'ясом "Розкішна"
Гречка з м'ясом "Розкішна"

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Інгредієнти:

  • 1 ст. гречки
  • 450 г свинини
  • 1 морква
  • 2 цибулини
  • 1 ч. л. суміші перців
  • 0,5 ч. л. хмелі-сунелі
  • 0,5 ч. л. куркуми
  • 2 лаврових листки

Приготування:

  • Наріж невеликими шматочками м'ясо, моркву наріж соломкою, а цибулю — кубиками.
  • Обсмаж м'ясо, щоб воно злегка підрум'янилося, додай до нього спеції і сіль, перемішай. На іншій сковороді злегка обсмаж овочі.
  • На дно горщиків виклади м'ясо, лавровий лист, потім цибулю з морквою і добре промиту гречку.
  • Посоли і залий горщики гарячою водою на 2-3 сантиметри вище рівня гречки.
  • Закрий горщики кришками і запікай 40-50 хвилин в духовці при температурі 180 градусів.

Смачного!

Раніше портал Знай.ua написав простий рецепт головної закуски на столі: засолювання оселедця з овочами в банку.

Також портал Знай.ua писав про смачний суп "Затирка" з куркою: простота і кайф сільської кухні на вашому столі.

Також портал Знай.ua писав про те, що корисно знати, і смачно їсти: 8 поживних властивостей хурми, про які ти навіть не здогадуєшся.