На Хмельниччині Старосинявський районний суд визнав винним приватного підприємця у порушенні правил карантину і оштрафував на 17 тис. грн.

Про це йдеться у постанові від 4 листопада.

14 жовтня бізнесмен, хворий на Covid-19, який був на самоізоляції, перебував під час покладання квітів в громадському місці в смт Стара Синява на вул. Івана Франка. Таким чином він порушив вимоги Закону України «Про захист населення від інфекційних хвороб» та постанови Кабінету Міністрів України № 641 від 22 липня 2020 року.

Чоловік визнав провину. Суду він пояснив, що маючи підтверджений діагноз з коронавірусу, побажав взяти участь у покладанні квітів з нагоди Дня захисника України, бо самопочуття у нього було добре. Тепер він розуміє, що поступив неправильно та шкодує за свій вчинок.

Суд наголосив, що вина підприємця у порушенні карантину повністю доведена. До матеріалів справи долучена довідка головного лікаря Старосинявського центру первинної медико-санітарної допомоги №556 від 15 жовтня 2020 року. В ній йдеться про те, що підприємець амбулаторно отримує лікування від короновірусної хвороби. У чоловіка діагностовано бронхопневмонію і період самоізоляції пацієнта триває з 9 жовтня до 22 жовтня 2020 року.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Суд оштрафував чоловіка. Також судом було наголошено про складну епідеміологічну ситуацію на території України щодо поширення гострої респіраторної хвороби Covid-19.

Раніше портал Знай.uа писав про те, що Буряк зробить запоріжцям приємно в транспорті: начхати на карантин.

Також портал Знай.uа писав, що на Львівщині коронавірус обірвав життя подружжя лікарів - померли з різницею в один день.

Також портал Знай.uа писав, що на Закарпатті копи влаштували облаву в транспорті, "голим" - штраф.