У місті Нетішин (Хмельниччина) вже у 2021 році планують закінчити будівництво Третього та Четвертого енергоблоків.

Як повідомляє пресслужба НАЕК "Енергоатом", зараз стоїть завдання добудувати Хмельницьку атомну станцію і зробити це головним проектом в Україні. Віце-президент компанії планує залучити десятки провідних українських підприємств. Будівництво дозволить створити десятки тисяч нових робочих місць.

Третій енергоблок ХАЕС почали зводити ще в 1985–му році, четвертий - у 1986-му. Сумарно блоки спроектовані на потужність 1000мвт, з реакторною установкою ВВЕР-1000/В-320. У 1990-му році через "постчорнобильський" мораторій на будівництво нових атомних станцій проект був пристановлений, незважаючи на готовність третього блоку на 75%, а Четвертого – на 28%. добудова цих енергоблоків Хмельницької АЕС підвищить енергетичну безпеку України, зробить більш доступними тарифи для споживачів, а також дозволить створити кілька тисяч нових робочих місць.

Тим часом глава Мінприроди Роман Абрамовський озвучив амбітне припущення, що через 50 років в 30-кілометровій зоні відчуження можна буде жити без будь-яких обмежень. Але є одне "але", при цьому в 10-кілометровій зоні непридатні умови для життя збережуться назавжди.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Раніше повідомляли, у зоні відчуження засікли стадо здичавілих корівок, ще вчора були домашніми.

Як повідомляв Знай.uа, у Чорнобилі виявили дивну звістку з минулого: "Cкільки вона вже тут?".

Знай.uа писав, життя забутого Богом українського села показали сумним відео: "Живемо удвох, чекаємо смерті".