Але, мабуть найпоширенішим є паштет з курячої печінки. Він готується просто і швидко. Його можна приготувати про запас і пригостити гостей, які несподівано нагрянули.
Інгредієнти
500 гр курячої печінки
100-200 гр вершкового масла (за бажанням і за смаком)
1 цибулина
1 морква
5 горошин чорного перцю
2-3 горошини запашного перцю
1-2 лаврових листки
сіль за смаком
Спосіб приготування:
Цибулю нарізаємо півкільцями. Моркву натираємо на тертці. Обсмажуємо цибулю до прозорості, додаємо моркву, обсмажуємо до м'якості.
Печінку добре промиваємо, просушуємо паперовими рушниками і нарізаємо навпіл. Знімаємо зі сковороди цибулю і моркву. Злегка обсмажуємо з усіх боків печінку, додаємо спеції, обсмажену цибулю і моркву, 1 ст.л. вершкового масла. Тушкуємо під кришкою 20 хвилин.
Прибираємо всі спеції, щоб вони непотрапили в готовий паштет. Пропускаємо печінку з овочами через м'ясорубку. Додаємо м'яке вершкове масло.
Паштет готовий, можна насолоджуватися домашнім ніжним паштетом з курячої печінки. За бажанням можна додати більше вершкового масла, паштет буде більш ніжною і м'якою консистенції, але і більш жирним.
Приємного апетиту!
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber щоб не пропустити найцікавіше