У Хмельницькому волонтерка Зінаїда Тегза майже 40 років приходить у дитячий будинок та робить сиротам подаруночки на честь свята Святого Миколая. Жінка або виготовляє їх власноруч, або купує на грощі, відкладені з пенсії медсестри.

Цьогоріч хмельничанка підготувала вихованцям чайні чашечки, які не розбиваються. Усі пакує у світкові торбинки, щоб потім віднести в одну з груп дитбудинку, який знаходиться поруч з її будинком. Аби купити подарунку, щомісяця відкладала з пенсії, повідомляє Суспільне.

скріншот: Суспільне

"Так назбирала 2200 гривень. Тож тепер і я щаслива, і діти будуть щасливі, бо без дарунків не залишаться. А так я їм уже різне дарувала – і зошити, і олівці, і ручки, Біблії… Того року сплела їм 16 килимків", - розповідає волонтерка.

До цього дитбудинку жінка приходить з 1983 року - після однієї історії.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Я йшла з роботи повз цей дитбудинок. Діти якраз гуляли, підбігли до огорожі і кажуть мені навперебій: "Мамо, забери мене!". Аж серце тоді заскиміло. Я тоді дала собі слово: поки буду жити, буду сюди приходити. Я знаю, що у них там всього достатньо, їх держава забезпечує. Але в кожного своє серце, яке прагне любові. От я таким чином і хочу передати цим діткам часточку своєї любові, уваги, тепла, аби у них цього було якнайбільше. А діти мене щороку чекають, знають, що їм від мене будуть якісь дарунки. Деякі з них уже стали дорослими, вітаються при зустрічі", - розповідає Зінаїда Тегза.

скріншот: Суспільне

Пенсіонерка не раз хотіла всиновити чи удочерити сироту, та мала своїх трьох дітей і чоловіка, крім того відтоді й дотепер мешкає в тіснуватій міській квартирі. Та незважаючи ні на що, Занаїда продовжує бути янголом-охоронцем для вихованців однієї із груп хмельницького дитячого будинку.

Нагадаємо, волонтерка з Тернополя готує кутю для українських героїв, пахне до самого Донбасу: "Відчуйте дух Різдва"

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Ужгороді помітили наймолодшу волонтерку, яка допомагає матусі всіма силами: "Тато воював на Донбасі..."

Також, "Знай.uа" писав, у Чернівцях студенти стали на захист військових і медиків: "Шиємо, плетемо день і ніч"