У Хмельницькій області червонокнижні ведмеді дали потомство-у них народилося троє малюків.

Детальніше про це розповідає "ТСН"у своєму сюжеті.

Повідомляється, що маленькі ведмежата народилися в Хмельницькому реабілітаційному центрі. Мамою малюків стала 6-річна Даша, а татом – 7-річний Панфутій. Батьків ведмежат викупили з цирку і незабаром разом з дітьми передадуть в український або закордонний заповідник.

На сьогоднішній день малюкам виповнилося трохи більше тижня. Вони ще зовсім крихітні і більше нагадують великих щенят, ніж ведмедів. Незважаючи на свій юний вік, вони вже намагаються подавати злісний голос. Стать малюків поки визначити не вдається.

Харчуються ведмежата поки тільки маминим молоком, тому співробітники ребцентра намагаються годувати Дашу здебільшого м'ясом і рибою.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ветеринари відзначають, що розмноження ведмедів в неволі – велика рідкість.

Після того, як ведмежата трохи підростуть і їм зроблять всі щеплення, Ведмеже сімейство планують відправити в один з українських заповідників. Власник ребцентра зазначив, що якщо держава не надасть допомоги в їх облаштуванні, то будуть вестися переговори із закордонними заповідниками.

Варто відзначити, що бурі ведмеді занесені в Червону книгу – їх залишилося в природі дуже мало.

Нагадаємо, що на Поділлі в зимову сплячку впав ведмідь, який не робив цього три роки.

Як повідомляв портал Знай.иа, на Львівщині звільнили ведмедя, над яким знущалися 12 років.

Також Знай.иа писав, що у Запоріжжі судитимуть шкуродера, який угробив таксу