На Чернігівщині кобила з подвійним ім'ям Зорька-Полька допомагає мешканцям розчищати сніг біля Новгород-Сіверської райлікарні. Конюх Олена Шовкова працює з хвостатою помічницею вже три роки.

Основна робота Зорьки взимку - чистити від сніге територію біля лікарні, а восени - возити листя. Кобилу годують тим, що працівники лікарні самі вирощують на городах, повідомляє Суспільне.

фото: Суспільне

"Там у нас город є, біля їдальні. Ми вирощуємо буряки, гарбузи, кабачки", – каже Олена Шовкова.

Сіно заготовляють з території лікарні. "Обкошуємо, сушимо і складаємо. На кобилу затрат ніяких", – розповів завгосп райлікарні Сергій Павлюк.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

фото: Суспільне

Понад усе любить Зорька-Полька ласувати хлібом. Час від часу Олена купує їй гостинці і каже: свою помічницю дуже любитьі навіть не уявляє, що б без неї робила.

"Я вже звикла, не можу без неї", – говорить Олена.

Тим часом у Львові вівчарка напала на чоловіка та його домашнього улюбленця. Песику наклали 40 швів. Тепер постраждалий вимагає покарання для власника собаки. Так, стало відомо, що у Львові власник шпіца, який і сам постраждав від нападу вівчарки, і ледве врятував свого улюбленця, чекає покарання для власників кривдника. Потерпілий написав заяву у поліцію.

Також Знай.uа писав, що у Сваляві (Закарпаття) зграя бездомних собак накинулася на місцеву жительку.