Меморіальна дошка з`явилася на фасаді навчально-виховного комплексу №4, що у Хмельницькому. На ній - випускник закладу Богдан Бігус, який героїчно загинув на Донбасі, захищаючи Батьківщину.

Про це повідомили у Хмельницькій міській раді.

"Такі дошки пам'яті - символ того, що і педагоги, і учні не забувають про випускників-героїв. Всі ми маємо пам'ятати, завдяки кому живемо, працюємо, вчимося. Інакше не може бути", - заявив очільник міста Олександр Симчишин.

фото: Укрінформ

Богдан Бігус служив у 8-му окремому полку спеціального призначення ЗСУ. Чоловік загинув 18 липня 2019 року біля села Шуми під окупованою Горлівкою (Донеччина). Воїн натрапив на міну, коли повертався разом із товаришем з бойового завдання.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

фото: Укрінформ

Указом Президента від 23 серпня 2019 року Богдана Бігуса нагороджено орденом "За мужність" III ступеня (посмертно).

фото: Укрінформ

Тим часом кияни згадали волонтера та молодого воїна ЗСУ Дениса Денисюка, який загинув 10 червня 2015 року, підірвавшись на боєприпасі. Його пам'ять вшанували у фейсбук-спільноті мешканців столиці "Real Kyiv". Хлопець не дожив до свого 25-річчя близько місяця. Денис Денисюк виріс у Києві і до армії працював режисером монтажу на одному з українських телеканалів.

Нагадаємо, безстрашний воїн ЗСУ отримав "бойове хрещення" просто на День Незалежності: "Ціла батарея артилерії...". Він вважає, що це справа для справжніх чоловіків.

Як повідомляв портал "Знай.ua", після Нового року хліб для українців стане "золотим": скільки коштуватиме буханець. Хліб в Україні подорожчає на початку 2021 року

Також "Знай.ua" писав, крилаті піхотинці ЗСУ підкорили небо: в ООС показали дивовижні кадри. Воїни-десантники продовжили виконувати планову програму стрибків з парашутом.