В Україні встановлено єдиний пенсійний вік як для чоловіків, так і для жінок – 60 років. Чи планується найближчим часом підвищувати вікову планку для виходу на заслужений відпочинок, розповіла голова Міністерства соціальної політики Оксана Жолнович в інтерв'ю "Укрінформу".

В Україні спостерігається скорочення трудового населення, але попри це поки що немає планів збільшувати пенсійний вік. За словами Оксани Жолнович, чинні правила виходу на пенсію є оптимальними і їх варто зберегти.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

"Стандарт, закладений у 2017 році, є оптимальним, і його варто зберегти. Він не вік людини регламентує, а кількість відпрацьованих років. Водночас у 65 років за будь-яких обставин громадянин може піти на пенсію. Зараз, на мою думку, це — нормальний варіант", - заявила чиновниця.

Водночас голова Мінсоцполітики заявила про необхідність підтримувати навички літніх українців, щоб вони могли якнайдовше залишатися на ринку праці.

Популярні новини зараз
Плату за світло нараховуватимуть по-новому Суцільний головний біль: 3 знаки Зодіаку, які не годяться в дружини Збільшили штрафи за неявку до ТЦК: скільки треба витягти з заначки Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook
Оформлення пенсії, фото: ПФУ//Facebook

Для виходу на пенсію у 60 років необхідно мати достатню кількість стажу. 2024 року це мінімум 31 рік страхового стажу. У 2025 році вимога до стажу збільшиться до 32 років, у 2026 році – до 33 років, у 2027 році – до 34 років та у 2028 році – до 35 років.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, страховий стаж для пенсії: ПФУ дав безцінну раду.

Також наш портал інформував, пенсія більше не гарантована: українців попередили про посилення вимог до стажу.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ПФУ звернувся до пенсіонерів, які одержують виплати на картки: важливе попередження для кожного.