Газовий котел може стати справжнім порятунком у холодні місяці, навіть якщо відключать електрику. Але є нюанс: більшість сучасних моделей потребують альтернативних джерел живлення.

Як забезпечити роботу котла за таких умов, розповіли у програмі "Факти ICTV".

Киянка Ірина поділилася своїм досвідом: разом із чоловіком вони купили зарядну станцію, яка живить і котел, і холодильник. Станцію розмістили біля щитка, а електрик підключив через спеціальний конектор. Тепер коли світло пропадає, квартира автоматично переходить на харчування від станції.

Газовий котел, скріншот: YouTube
Газовий котел, скріншот: YouTube

Щоб ваш казан теж працював без перебоїв, важливо правильно вибрати батарею. Для цього необхідно помножити потужність котла на час його роботи і поділити на напругу батареї. Наприклад, для котла потужністю 100 Вт, який має працювати 6 годин, підійде акумулятор із ємністю не менше 50 А*год.

Популярні новини зараз
Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні Колекціонери змагатимуться за ці 50 копійок: у вашому гаманці може бути скарб на тисячі гривень Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Вибір батареї теж важливий: є свинцево-кислотні, гелеві та літій-залізо-фосфатні моделі. Останні, хоч і дорожчі, служать довше та безпечніше в експлуатації.

Не всі казани можна живити від зарядних станцій. Деякі вимагають заземлення, і у таких випадках краще звернутися до фахівця, щоб правильно підключити систему.

Для власників приватних будинків добрим рішенням можуть стати сонячні панелі або генератори. Всі ці пристрої допоможуть підтримувати роботу газового котла взимку, тому подбайте про це заздалегідь.

Нагадаємо, хто отримає захмарні рахунки за світло наступного місяця

Раніше ми писали про те, що українці більше платитимуть за газ: коли може зрости вартість кубометра

Крім того, Знай.ua повідомляв, якщо у вас є бойлер - ви переплатите за комуналку: українцям нагадали про лічильники, не забувайте