Олег Попенко, голова спілки споживачів комунальних послуг, прокоментував впровадження когенераційних систем на Київщині. В ефірі "Київ 24" Попенко розповів про проект, який анонсував голова Київської обласної державної адміністрації Руслан Кравченко.

Планується встановлення 19 когенераційних комплексів у трьох районах області, що забезпечить загальну потужність понад 50 МВт і покриє потреби восьми населених пунктів в електриці та теплі.

Олег Попенко / фото: скріншот Youtube
Олег Попенко / фото: скріншот Youtube

Попенко зауважив, що для мешканців багатоквартирних будинків ситуація, ймовірно, не зміниться. Когенераційні установки в основному будуть використовуватися для генерації електроенергії, яка піде на обслуговування котелень та водоканалів.

Якщо в процесі роботи когенераторів буде вироблятися тепло, воно надходитиме до загальної системи, але це не вплине на житлові будинки.

Популярні новини зараз
Без нафти все розвалиться, включаючи літаки: експерт пророкує швидкий крах економіки росії Дочка Олі Фреймут в Америці показала, що вона далеко не янгол: на відміну від мами любить роздягатися Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім Пенсіонери зможуть отримати одноразову грошову допомогу
Показати ще

Багатоповерховий будинок / фото: Instagram
Багатоповерховий будинок / фото: Instagram

Експерт також підкреслив труднощі, пов’язані з розміщенням когенераційних систем у містах. В Київській області планується інтегрувати нові установки у вже існуючі котельні, де вже є підключення до електромереж, теплотрасів та газопроводів.

Нагадаємо, лічильник тепла вимагає грошей навіть улітку: за що платять українці у багатоквартирних будинках

Раніше ми писали про те, що родичі 3 дні шукали жінку, але вона померла просто на роботі: могли врятувати одразу, але не помітили

Крім того, Знай.ua повідомляв, кредити на сонячні панелі: пільгові умови, приховані ризики та що робити, якщо гроші не допоможуть