Українська пенсіонерка, яка мешкає в Італії, залишила гнівний коментар на сторінці Пенсійного фонду України у Facebook. Вона поскаржилася на те, що їй довелося залишити Україну через війну, і тепер вона не може відновити свої пенсійні виплати.

Жінка потрапила до замкнутого кола: Пенсійний фонд сам повідомив ВПО за кордоном, що вони можуть подати заяву на відновлення виплат, проте від пенсіонерки вже кілька разів вимагають нових документів, які вже, за її словами, у них на руках. Щоразу Пенсійний фонд просто знаходить привід їй відмовити.

пенсіонерка
пенсіонерка

"Всі італійські документи про реєстрацію та прописки в Італії як тимчасове проживання були перекладені, свідчення про те, що я жива – отримано в Українському консульстві в оригіналі. Копії моїх українських документів додані. Заяву на оновлення в оригіналі. При отриманні свідоцтва в українському консульстві всі документи ними перевірилися, свідоцтво засвідчено консулом", – розповідає вона.

Жінка пише, що вона та її син з інвалідністю були змушені залишити свій будинок в Ірпені через війну та переїхати до Італії. Після евакуації їх пенсії призупинили, і незважаючи на те, що сума виплат маленька все одно гроші, обіцяні їй державою.

Популярні новини зараз
Українців залишать в злиднях: готують жорсткі перевірки усім ТЦК забирають документи: як діяти 1,32 грн за кВт замість 4,32: українцям знизять вартість електроенергії вже восени, кому пощастить Соцвиплати призначатимуть по-новому: українців попередили про важливу зміну
Показати ще

Оформлення пенсії, фото: Facebook
Оформлення пенсії, фото: Facebook

"Пенсійний фонд, ви думаєте, що країни, які прийняли українських біженців від війни, зобов'язані нас утримувати і оплачувати ваші вимоги, що постійно змінюються? Чим може пенсіонер не отримуючи від вас мізерної пенсії сплатити витрати за вашими запитами?", – запитує жінка.

Кожне нотаріальне засвідчення та переклад документів коштують близько 100 євро, плюс потрібно оплачувати пересилання документів. До того ж саме консульство знаходиться в іншому місті за 250 км. Для пенсіонерки ці витрати є великим навантаженням.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

"Напевно, потрібно звертатися до президента України! Вам не соромно залишати пенсіонерів без засобів для існування! А людям з інвалідністю, які самі не пересуваються, як їм відновити свої пенсії, ніж сплатити ваші запити??? Ганьба Міністерству соціальної політики та Пенсійному фонду України!", – написала пенсіонерка.

Пенсійний фонд у свою чергу відповів пенсіонерці за стандартною схемою перерахував документи, які їй потрібно надіслати. Проте, як стверджує вона сама, всі документи вже були завірені консулом та надіслані ним. Чому ПФУ ігнорує пенсіонерку невідомо.

Відповідь від ПФУ / фото: скриншот Facebook
Відповідь від ПФУ / фото: скриншот Facebook

Нагадаємо, пенсійна система України може "повалитися" будь-якої миті: що буде з грошима стареньких

Раніше ми писали про те, що тепер трудовий стаж отримати буде складніше: українцям ускладнили вихід на пенсію

Крім того, Знай.ua повідомляв, борги українців за комуналку стрімко ростуть: не рятують навіть субсидії